img-0

Data de 2 aprilie marchează Ziua Internțională a Conștientizării Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite cu 9 ani în urmă. La nivel global, în jurul acestei date, organizațiile care promovează și susțin cauza persoanelor care suferă de afecțiuni din spectrul autist, organizează evenimente menite să scoată în evidență problematica autismului și să crească gradul de acceptare în cadrul societății a celor care suferă de această afecțiune.

Programul pregătit de Fundația Romanian Angel Appeal pentru Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului:

header zilele mintilor frumoase

–          În perioada 31 Martie – 2 Aprilie la Hollywood Multiplex, Mall Vitan, se desfășoară mini-festivalul de film cu tema autismului “Zilele Minților frumoase”, aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, menit să atragă atenția asupra problemei persoanelor care suferă de autism.

Intrarea la film este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe baza de invitație. Click aici pentru a obține o invitație dublă gratuită  sau vizitați pagina de facebook a evenimentului.

Programul filmelor care vor rula în cadrul festivalului este următorul:

  • Joi, 31 martie, ora 18.00 –  A Brilliant Young Mind
  • Vineri, 1 aprilie, ora 11.00 – Extremely Loud and Incredible Close
  • Sâmbătă, 2 aprilie, ora 15.00 – Fly Away

 
Mini-festivalul face parte din Campania de sensibilizare organizată în cadrul Proiectului “MASPA- Măsuri pentru promovarea non-discriminării și incluziunii sociale în mediul școlar, comunitate și pe piața muncii pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunitățile roma” – demarat la 8 aprilie 2015, cu o durată de desfășurare de 13 luni, derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, finanţat din Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

blue lught it bucuresti

–          De asemenea, ca în fiecare an, ne alăturăm campaniei internaționale „Light It Up Blue”, prin iluminarea în albastru a unor clădiri instituționale importante și prin organizarea unor evenimente publice de sensibilizare.

În București, cu sprijinul Fundației Romanian Angel Appeal și FEDRA vor fi fi iluminate în albastru în seara de 2 aprilie între orele 21.00 – 00.00 Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Arcul de Triumf și Teatrul Național București.

mars

–          În data de 2 aprilie, alături de organizațiile membre FEDRA, familiile copiilor și tinerilor cu autism și susținători ai cauzei, vom participa, începând cu orele 12:00 la mitingul și marșul de solidaritate ce se va desfășura conform următorului program:

  • orele 12:00 – adunarea în fața Parcului Unirii, vis-a-vis de magazinul Unirii
  • orele 12:30 – plecare în marș către Parcul Colțea din Piața Universității
  • orele 13:00 – recompunerea pe paviment a fundei puzzle – simbol al luptei pentru cauza autismului
  • orele 13:30 – lansare de baloane albastre

În cadrul acestui marș vor fi distribuite materiale informative, iar publicul larg va fi invitat să afle mai multe despre persoanele cu autism.

10k

–          În data de 3 aprilie Fundația Romanian Angel Appeal susține cauza autismului, alături de voluntarii care vor alerga pentru aceasta în cadrul evenimentului organizat de Asociația Bucharest Running Club.

Marșul și participarea la evenimentul Bucharest Runnin Club de la București se desfășoară în cadrul proiectului Împreună suntem o voce implementat de Fundația Romanian Angel Appeal și F.E.D.R.A., în perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2016, și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991