Căutăm 6 tineri vorbitori de engleză, pasionați de dans și implicați în activități sociale, cu vârste cuprinse între 18 și 29 ani, pentru a participa într-un schimb de experiență internațional.


Grupul de tineri va participa, împreună cu un team leader, la un eveniment tip atelier de lucru de 11 zile, desfășurat în perioada 20-30 mai 2022, în orășelul Alezio din regiunea Puglia, Italia, alături de alți tineri din 4 țări europene (Italia, Spania, Croația, Malta).

Schimbul de experiență face parte din proiectul „Dance for Inclusion” ce are ca scop lupta împotriva tuturor tipurilor de discriminare și excluziune socială, prin combaterea urii, a prejudecăților și a stereotipurilor culturale, în pași de dans. Evenimentul are la baza tematica street dance-ului, un tip de dans care dezvoltă prietenii prin aducerea tinerilor și a pasiunii lor împreună, oferindu-le acestora oportunitatea de a se exprima într-un limbaj universal care îi unește și elimină orice bariere culturale, religioase ori lingvistice.


Pe durata evenimentului, participanții vor desfășura 3 tipuri de activități:
– Sesiuni de brainstorming și reflecție asupra problemelor legate de discriminare, xenofobie, bullying și cyberbullying și dificultăți cu care se confruntă tinerii din țările participante în proiect din punct de vedere cultural;
– Ateliere de lucru în care tinerii, împărțiți în echipe, vor gândi și dezvolta 3 coregrafii în vederea structurării de flashmob-uri. În cadrul atelierelor, tinerii vor lucra în echipe alături de alți tineri din țările partenere, creându-se astfel, o oportunitate în vederea dezvoltării, atât personale, cât și profesionale prin numeroase activități ce vor stimula lucrul în echipă, abilitățile practice și momente de reflecție, atât personală, cât și de grup.
– Un eveniment final sub forma unui spectacol organizat în fața comunității orașului Alezio prin care participanții vor evidenția problematica discriminării și a bullying-ului și vor crește gradul de conștientizare cu privire la valorile și principiile non-discriminării și a gândirii pozitive.


Costurile privind transportul de la domiciliu până la locația evenimentului și retur, asigurarea medicală, cazarea și 3 mese pe zi sunt integral decontate de către organizator.

Dacă ești interesat să participi în acest schimb de experiență, te invităm să completezi formularul de înscriere disponibil mai jos până la data de 11.04. În urma completării formularului, va fi realizată o evaluare a răspunsurilor, iar în baza acestora ai șansa de a fi selectat/ă în vederea participării la eveniment.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE AICI

În cazul în care te regăsești printre cei selectați, te vom contacta pentru a stabili o întâlnire comună cu restul participanților aleși pe Zoom.

Îți mulțumim!

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991