Pentru că înţelegem importanţa comunităţii în lupta împotriva tuberculozei, am ales 5 judeţe în care să aducem împreună toti actorii relevanţi, pentru prioritizarea tuberculozei pe agenda locală de sănătate si servicii sociale. Autorităţi, instituţii publice, medici, societate civilă şi persoane afectate – dorim să mobilizăm pe toată lumea în acest proces.

Episodul 2, Dolj

Dupa București și Iași, Doljul e pe locul 3 în țară ca număr de cazuri noi și recidive de tuberculoză înregistrate anual. Colaborarea noastră cu autoritățile din județ are o istorie bogată. Spre exemplu, în perioada 2016-2019, am reușit să reconstruim integral o secție pentru bolnavii cu tuberculoză multidrog-rezistentă la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. Investiția noastră a fost de aproape 500.000 de euro, bani care au fost alocați din partea Fondului Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei, în cadrul unui program implementat în perioada 2015-2018.

Acum a venit momentul să aducem împreună cât mai mulți actori locali, pentru că susținerea pacientului cu TBC în comunitate este o parte importantă în procesul de vindecare, la fel ca diagnosticarea și tratarea. Astfel, în perioada 22-24 aprilie am avut întâlniri la Consiliul Județean Dolj, Instituția prefectului, DGASPC, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova, Directia de Sănătate Publică Dolj, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna și ONGuri din județ.

Activitatea se derulează în cadrul ultimului program finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei în România, „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, in perioada 01.10.2018 – 31.03.2021.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.