img-0

Pentru că înţelegem importanţa comunităţii în lupta împotriva tuberculozei, am ales 5 judeţe în care să aducem împreună toti actorii relevanţi, pentru prioritizarea tuberculozei pe agenda locală de sănătate si servicii sociale. Autorităţi, instituţii publice, medici, societate civilă şi persoane afectate – dorim să mobilizăm pe toată lumea în acest proces.

Episodul 1, Constanţa.

În perioada 1-5 aprilie am avut întâlniri la Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia de Sănătate Publică, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Penumoftiziologie Constanţa şi Primăria Constanța.
Au fost două zile pline de discuţii şi planuri pentru următoarele 12 luni, găsind astfel sprijin pentru demersurile noastre şi ale partenerilor noştri, Asociația Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi – Drog Rezistentă si UNOPA – Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

img-11

În ultima parte a incursiunii noastre, am avut o întâlnire cu mai multe organizaţii nonguvernamentale, active pe plan local sau județean, organizații care s-au arătat interesate de proiectul nostru. Fundatia Baylor Romania a fost gazda noastră. Mulțumiri pentru suportul și deschiderea oferite.

img-12

Activitatea se derulează în cadrul ultimului program finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei în România, „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, in perioada 01.10.2018 – 31.03.2021.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991