Pentru că înţelegem importanţa comunităţii în lupta împotriva tuberculozei, am ales 5 judeţe în care să aducem împreună toti actorii relevanţi, pentru prioritizarea tuberculozei pe agenda locală de sănătate si servicii sociale. Autorităţi, instituţii publice, medici, societate civilă şi persoane afectate – dorim să mobilizăm pe toată lumea în acest proces.

Episodul 5, Bacău

La finalul lunii iunie, tot în estul țării, am marcat sfârșitul primului sezon al acestei povești prin care încercăm să subliniem importanța comunității în lupta împotriva tuberculozei, cu ultimul episod, desfășurat la Bacău. Din experienţa încă proaspătă de la Iași, știam că autorităţile locale şi judeţene şi medicii din reţeaua de pneumoftiziologie sunt deschişi la colaborare, astfel că această vizită la Bacău a fost fix așa cum ne-am așteptat. Am găsit profesionişti atât din administraţie, cât şi din reţeaua medicală interesaţi să includă problema tuberculozei in politicile si initiativele locale de sănătate. Printre instituțiile pe care le-am vizitat și cu ai căror reprezentanți am avut întâlniri se numără Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Direcția de Asistența Socială Bacău, DGASPC, Consiliul Județean, dar și Preferctura Bacău.

De asemenea, de la întâlniri nu au lipsit nici reprezentanți din partea a 6 organizații neguvernamentale active din zona de servicii sociale și tineret.

Activitatea se derulează în cadrul ultimului program finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei în România, „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, in perioada 01.10.2018 – 31.03.2021.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.