mt

17 Noiembrie 2016 / Mircea Toma / http://bucuresti.24fun.ro/de_citit/editoriale/umbra-lui-beatles-la-casa-de-copii/

Pentru mine, dacă spui Beatles, e ca si cum ai spune Isus Cristos unui bun creștin. Vă dați, deci, seama, ca creștini, ce-am trăit atunci când am aflat că soția lui Isus a pășit cu celestul ei picior pe pământul României noastre. Evident că nu vorbesc despre niciuna dintre Mariile Fiului, ci despre Olivia Harrison, soția lui George – unul dintre elementele divinității cvadricefale a pop-rockului: John-Paul-George-Ringo. Supranaturalul, incredibilul, fantasticul fenomen s-a petrecut la începutul anilor ’90, când încă miturile rock-ului nu ajunseseră pe la noi. Atunci, imediat după celebra revoluție, România a devenit din nou celebră din cauza imaginilor cu copiii din orfelinate. Doamna Harrison a fost șocată de imaginile pe care le-a văzut la televizor, s-a urcat, scurt, într-un avion și a vizitat câteva dintre lagărele de exterminat copii români (nu exagerez, vizitați presa din epocă). Cutremurată de ce-a decoperit, Olivia a convins soțiile celorlalți trei Beatleși – Barbara, Linda și Yoko – să înființeze o fundație pentru copiii instituționalizați din România: Romanian Angel Appeal. Au strâns, din prima, un milion de lire sterline. Apoi Olivia l-a prins la telefon într-o seară pe George – care era în turneu -, i-a povestit despre tragedia copiiilor români, și l-a rugat să compună un cântec pentru ei. George s-a executat în aceeași noapte dar nu s-a oprit aici: i-a invitat să-și doneze câte o piesă și pe alți câțiva prieteni de-ai lui: Bob Dylan, Ringo Starr, Bee Gees, Van Morrison, Billy Idol, Paul Simon, Elton John, Eric Clapton, Guns’n’Roses și alți câțiva amici din ăștia. Din contribuțiile lor s-a născut albumul Nobody’s Child: Romanian Angel Appeal – album despre care, din nou, am aflat doar toamna aceasta, când fundația Romanian Angel Appeal a sărbătorit, la Hard Rock Cafe, 25 de ani de existență: organizația a funcționat, în primii ei 9 ani, și datorită rock-ului (Nobody’s Child a adus în România, pentru copii instituționalizați și pentru copii seropozitivi, două milioane de lire sterline). George nu mai trăiește, a intrat în galeria sfinților, dar cei care au fost la Hard Rock Cafel luna trecută, au avut șansa unică să fie salutați de Olivia. Olivia care a coborât din rai ca să ne scoată copiii din iad.

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.