1990

Odată cu prăbușirea regimului comunist, în decembrie 1989, România a atras aproape imediat atenția opiniei publice internaționale prin starea deplorabilă a orfelinatelor și căminelor-spital. Imaginea copiilor care trăiau în condiții greu de descris în cuvinte, lipsiți de afecțiunea părinților și fără a beneficia de o îngrijire corespunzătoare, a facut înconjurul lumii…

În 1990, Olivia Harrison a vizitat țara noastră și cu acest prilej, a putut constata personal cât de gravă era situația orfanilor din instituțiile românești. La inițiativa sa, a luat naștere Fundția Romanian Angel Appeal (RAA), al cărui scop inițial a fost acela de a renova orfelinatele și instituțiile de ocrotire a copiilor abandonați, bolnavi sau orfani.

În mai 1990, Fundatia RAA a dobândit în mod oficial statutul de instituție caritabilă și astfel, primul convoi aducea la București ajutoare și peste 100 de voluntari britanici dornici să ajute la renovarea orfelinatelor și a instituțiilor care ocroteau copiii abandonați sau bolnavi.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.