1990

Odată cu prăbușirea regimului comunist, în decembrie 1989, România a atras aproape imediat atenția opiniei publice internaționale prin starea deplorabilă a orfelinatelor și căminelor-spital. Imaginea copiilor care trăiau în condiții greu de descris în cuvinte, lipsiți de afecțiunea părinților și fără a beneficia de o îngrijire corespunzătoare, a facut înconjurul lumii…

În 1990, Olivia Harrison a vizitat țara noastră și cu acest prilej, a putut constata personal cât de gravă era situația orfanilor din instituțiile românești. La inițiativa sa, a luat naștere Fundția Romanian Angel Appeal (RAA), al cărui scop inițial a fost acela de a renova orfelinatele și instituțiile de ocrotire a copiilor abandonați, bolnavi sau orfani.

În mai 1990, Fundatia RAA a dobândit în mod oficial statutul de instituție caritabilă și astfel, primul convoi aducea la București ajutoare și peste 100 de voluntari britanici dornici să ajute la renovarea orfelinatelor și a instituțiilor care ocroteau copiii abandonați sau bolnavi.

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu