Septembrie 2021
1. Scopul consultanței
Obiectivul acestui contract de consultanță vizează prestarea de servicii prin realizarea de demersuri de ”advocacy” la nivelul reprezentanților legali ai instituțiilor abilitate în avizarea și adoptarea proiectelor normative, având ca scop final accelerarea procesului legislativ de adoptare și avizare a standardelor minime de calitate și cost pentru serviciile sociale de suport adresate utilizatorilor de droguri injectabile, respectiv pentru persoanele cu comportamente sexuale cu risc, așa cum au fost acestea elaborate în cadrul proiectului și cum vor fi aduse la cunoștința Consultantului de către Fundație. Scopul se consideră atins prin rezultatele directe ale serviciilor, respectiv, dar fără a se limita la: prezentarea textului proiectelor legislative reprezentanților legali ai instituțiilor abilitate în avizarea și adoptarea acestora, inclusiv personalului din departamentele avizatoare ale respectivelor instituții, obținerea feedback-ului instituțiilor avizatoare asupra proiectelor legislative, obținerea avizelor/aprobărilor procedurale aferente, includerea pe agenda ministrului și a Guvernului, publicarea proiectelor în Monitorul Oficial al României, după caz
2. Contextul general
Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) este Sub-recipient în cadrul Grantului “Sustainability of services for key populations în Eastern Europe and Central Asia region” (QMZ-H-AUĂ) finanțat de Fondul Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei. Grantul este gestionat la nivel regional (Europa de Este și Asia Centrală), în calitate de Primitor Principal, de către Internațional Charitable Foundation “Alliance for Public Health” și este implementat simultan în Bosnia-Herzegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia.
Unul dintre scopurile grantului regional este creșterea gradului de sustenabilitate financiară a programelor HIV. Mai multe informații la http://aph.org.ua/en/our-works/eastern-europe-and-central-asia/resservices/.
În linie cu acest scop regional, Proiectul implementat în România de RAA în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) și Asociația “Eu sunt! Tu?” vizează obținerea unei alocări de la bugetele de stat/locale de 300,000 Euro pentru finanțarea unor intervenții de prevenire HIV și suport, furnizate de ONG-uri și adresate populațiilor cheie și persoanelor celor care trăiesc cu HIV în România.
Pentru atingerea scopului general al Proiectului, RAA și partenerii vor implementa activități de colectare de date/cercetare, dezvoltare de standarde de calitate și cost pentru servicii adresate populațiilor cheie cu focus pe MSM. CDI și persoane care trăiesc cu HIV/SIDA – inclusiv prin crearea proiectelor de acte normative pentru adoptarea acestora de către Guvernul României, elaborare de ”white papers” sau ”policy papers”, intervenții de ”lobby” și ”advocacy”.
3. Sfera de activitate și nivelul estimat de efort
Serviciile de consultanță care trebuie furnizate de către Consultant în acest contract sunt următoarele:
4. Livrabile și termene limită – pentru serviciile prestate la punctul III, Consultantul va elabora următoarele livrabile:
5. Cerințe privind educația, pregătirea profesională și experiența consultantului:
6. Durata contractului:
Numărul total de zile de consultanță pentru prestarea serviciilor descrise anterior este estimat la 40 de zile de consultanță, în perioada 21 octombrie 2021- 31 decembrie 2021.
7. Prestarea Serviciilor
Consultantul va furniza serviciile în conformitate cu prevederile stabilite în Contract, inclusiv, dar fără a se limita la, respectarea datei de livrare a Serviciilor și satisfacția RAA cu privire la conformitate serviciilor prestate.
Consultantul va desfășura activitatea în mod independent, în conformitate cu prevederile Art.7 (3), coroborate cu Art.114 (2) lit.g) din Codul fiscal.
8. Criterii de selecție
Consultantul eligibil pentru aceste servicii va fi selectat în primă etapă din baza de date cu consultanți deținută de Fundație (recrutare internă). În situația în care persoana eligibilă nu poate fi identificată în baza de date a Fundației sau în situația în care persoana identificată prin recrutare internă nu este disponibilă pentru prestarea acestor servicii, Fundația va demara procedura de selecție externă, astfel:
Aplicațiile primite vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar.
Fiecare aplicație va fi constituită în mod obligatoriu de următoarele documente:
Fiecare aplicație primită va fi evaluată mai întâi cu privire la îndeplinirea cerințelor tehnice și ulterior cu privire la prețul acesteia.
Organizarea interviurilor (inclusiv prin orice mijloc electronic: telefon/skype/whatsapp etc.) se face în baza unei selecții a celor mai potrivite CV-uri, cu profilurile stabilite inițial. În cadrul interviurilor, consultanții vor comunica și propunerea financiară pentru serviciul/opera care face obiectul potențialului contract.
Nerespectarea oricăror termeni și condiții conținute în prezentul Anunț, inclusiv furnizarea tuturor informațiilor necesare, poate duce la descalificarea unei aplicații pentru o examinare ulterioară.