Anul acesta noi, oamenii de la RAA, alături de trei echipe curajoase de înotători, am trăit pentru prima dată experiența și emoțiile Swimathon.

Timp de aproximativ trei luni de zile am fost în priză. Pentru început am căutat și selectat înotătorii-fundraiseri și concomitent beneficiarii – zece familii care înfruntă autismul în fiecare zi.

Imediat ce am pus la punct cele trei echipe de înotători (Swimming Angels, Caleidoscop și Good Heroes), am început să lucrăm împreună pentru a promova proiectul Summer up! Depășim bariere! și pentru a-i convinge pe oameni să doneze și să facem ca această tabără respiro pentru familiile copiilor cu autism să devină realitate.

A fost greu, dar a fost și frumos.

Povesteam tuturor despre proiectul nostru și despre Swimathon, despre înotători și familii, despre modul în care ne pot ajuta și despre diversele bonusuri pe care ne pot ajuta să le obținem. Probabil că unii dintre voi știți deja, am fost extrem de guralivi și în zona online.

În dimineata zilei de 8 iulie înotătorii și susținătorii și-au adunat toate emoțiile și au intrat cu ele în incinta bazinului Dinamo – unii în apă, alții în tribune.

Toate eforturile noastre au meritat însă! Doar 204 donații și câteva sume dublate de organizator au fost tot ceea ce ne-a trebuit pentru a ne atinge obiectivul (30.000 lei).

Cea mai mare surpriză a noastră a reprezentat-o Echipa Swimming Angels, formată din cinci copii deosebiți care, cu suma de 18.459 lei, s-a clasat pe primul loc între cele 65 de echipe care au înotat pentru 23 de proiecte înscrise în competiție.

Tabăra a devenit astfel realitate.

Cu ajutorul sumei obținute, beneficiarii proiectului – 10 copii cu autism împreună cu părinții și frații lor, alături de zece voluntari dedicați, au plecat pe 13 august într-o tabără de respiro de 5 zile în județul Brașov.

În timpul acestei tabere voluntarii au facilitat jocuri în aer liber pentru copii, au colorat, s-au jucat  cu plastilină și nisip kinetic, au mers la plimbări și au spus povești împreună cu copiii. La rândul lor, părinții au beneficiat de sesiuni de grup moderate de psiholog. Sesiuni interactive în cadrul cărora au oferit și li s-a oferit suport, au fost ajutați să recunoască și să acceseze resurse care să îi ajute în viitor și au putut împărtăși experiențele proprii într-un mediu solidar și empatic.

Nu au lipsit din program nici excursiile (la Parcul Acvatic și la Gradina Zoologică), de care s-au bucurat toți participanții deopotrivă.

“Tabara voastră mi-a adus multă liniște, pace sufletească si un nou mod de a privi viața cotidiană”
“Am cunoscut oameni cu aceleași provocări ca și noi. Asta ne-a ușurat întrucâtva povara”
“Mulțumesc pentru șansa de a lua parte la astfel de proiect. A fost pentru prima dată pentru noi și am trăit alături de ceilalți câteva zile unice.”
“Mi-a plăcut că am avut un psiholog care a facilitat activități care m-au făcut să mă simt bine și să îmi deschid sufletul.”

Dorim ca pe această cale să le mulțumim celor care au avut încredere în noi și în șansa oferită copiilor și părinților și ne-au susținut prin donații. De asemenea, ținem să oferim toată aprecierea noastră și voluntarilor care au crezut în proiect și s-au implicat, atât fizic, cât și emoțional și care au strâns fonduri, au înotat la eveniment sau au mers cu copiii în tabără, oferindu-le acestora momente speciale.

 

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.