Anul acesta, Fundația Romanian Angel Appeal susține cauza autismului – cauză asociată la evenimentul UNIQA Asigurări Bucharest 10 Km & Family Run, din 3 aprilie.

abrc plus sponsori

Marcăm data de 2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului  la evenimentul organizat de Asociatia Bucharest Running Club în cadrul căruia participăm cu voluntari și alergători.

Așadar, așteptăm cu drag alergători, în dimineața zilei de 3 aprilie, în Piața Constituției din București, să participe în numele cauzei pe care o susținem! Dacă sunteți solidari cu persoanele afectate de autism (TSA) și doriți să participați la cursă, vă invităm să completați formularul următor.

Categoriile de concurs sunt: 10 km – adulti, 10 km stafeta, Family run & walk – 2,9 km, Cursa copiilor si parintilor – pentru copii 5-12 ani (0,8 km pentru copii 5-8 ani sau 1.4 km pentru copii 9-12 ani) și Cursa bebelușilor.

[easy_contact_forms fid=4]

Taxa de participare este, în acest moment, de 22 euro/Adult pentru individual (10K), 40 eruo/Persoana pentru Stafeta,  35 lei/copil pentru Cursa copiilor și 80 lei/familie pentru Family run.

Fundația Romanian Angel Appeal urmează să primească 10% din taxele de participare platite de concurenții care aleargă în numele cauzei susținute, cu condiția ca cel puțin 50 de alergatori sa facă acest lucru.

Despre cauza susținută:

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neuro-biologică, ce se manifestă fie la naștere, fie la vârsta de 18 – 24 de luni a copilului. Dat fiind specificul afecțiunii, persoanele autiste, indiferent de varsta pe care o au, prezintă nevoi speciale cărora trebuie să li se răspundă individualizat. În absența intervenției terapeutice, severitatea tulburării se modifică în timp.

În România, există în prezent, oficial, peste 7000 de persoane diagnosticate cu autism. Cadrele medicale (medici, pediatri, psihiatri etc.) încă au dificultăți în diagnosticarea precoce a autismului, numărul de specialiști în intervenții recuperatorii este mic, iar infrastructura de asistență și intervenție este insuficientă. Totodată, în ciuda unei Legi a educației incluzive, integrarea copiilor cu autism în instituțiile de învățământ se realizează cu dificultate.

Începând cu anul 2008 am derulat șapte proiecte naționale și mai multe campanii de informare și/sau strângere de fonduri pentru această cauză. Obiectivele acestora sunt:

  • Informarea presei și a publicului larg cu privire la problematica autismului
  • Înființarea unei rețele de centre de consiliere și asistență gratuită
  • Instruirea medicilor și formarea specialiștilor în intervenții terapeutice
  • Propunerea de politici publice concrete, în sprijinul persoanelor cu autism
  • Întărirea capacității de advocacy a organizațiilor care promovează drepturile persoanelor cu autism din România
  • Creșterea accesului la serviciile sociale și de bază pentru copii cu TSA și părinții acestora
  • Programe de pregătire pentru integrarea școlară
  • Reducerea inegalităților și prevenirea excluderii sociale în școli, comunitate și pe piața muncii a copiilor și tinerilor cu tulburări din spectrul autist (TSA)




Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991