PENTA (Paediatric European Network for Treatment of AIDS) a fost înființată în anul 1991 ca o colaborare între centrele clinice de HIV pentru populația pediatrică din Europa. Studiile clinice sunt finanțate în principal de către Comisia Europeană (prin intermediul proiectului EuroCoord), de organisme guvernamentale în unele țări europene, și cu sprijinul industriei farmaceutice.

Fundația PENTA pentru tratementul și îngrijirea copiilor cu HIV servește drept umbrelă pentru rețeaua de studii clinice PENTA, precum și pentru activitatea de formare și de colaborare între cohorte.

Multe întrebări legate de tratamentul HIV își găsesc răspunsul în studiile clinice pentru adulți și nu este necesar să se repete în studii clinice pentru copii. Totuși, istoria naturală a HIV cu transmitere verticală diferă față de istoria HIV la adult în moduri importante, iar toleranța față de anumite medicamente administrate copiilor poate fi de asemenea diferită.

Începând din decembrie 2002, România face parte, prin intermediul Fundației RAA, din Rețeaua PENTA (Rețeaua Europeană de Pediatrie pentru Tratamentul SIDA). PenPact 1 (PENTA 9 / PACTG 390) a fost primul studiu PENTA desfășurat în țara noastră, după ce Fundația RAA a fost desemnată să asigure managementul studiilor PENTA în România.
EuroCoord (The European Coordinating Committee for the Integration of Ongoing Coordination Actions Related to Clinical and Epidemiological HIV Research) a fost creat la data de 6 februarie 2006, cu scopul de a integra proiectele dintre diferiți parteneri și de a coordona aplicațiile pentru finanțare prin EU Framework Program seven.

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.