Fundația Romanian Angel Appeal susține demersul de reglementare legală a Camerelor de Consiliere și Consum Supravegheat de Droguri încă din 2015, când a colaborat cu organizația Carusel la elaborarea Studiului de fezabilitate asupra camerelor de consum de droguri.

În plus, studiile realizate la nivel internațional susțin că alături de schimbul de seringi și înființarea camerelor de consum reprezintă una dintre măsurile eficiente de sănătate publică pentru reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile, în special atunci când vorbim despre infecția cu HIV sau virusurile hep. B și C.

Astăzi, peste 40 de organizații, între care și Fundația Romanian Angel Appeal, s-au alăturat inițiativei organizației Carusel pentru proiectul de lege ce propune modificarea și completarea Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în vederea înființării Camerelor de Consiliere și Consum Supravegheat de Droguri. Scrisoarea deschisă aici.

De asemenea, aici găsiți comunicatul de presă emis de deputatul Petre Florin Manole, cel care a emis inițiativa parlamentară. Comunicatul de presă conține amendamentele și expunerea de motive.

Arhiva stiri