img-0

2 aprilie a fost stabilită Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”, de către Organizația Națiunilor Unite, în urmă cu 9 ani. În întreaga lume, în jurul acestei date, organizațiile care luptă pentru cauza autismului organizează manifestații pentru a atrage atenția asupra afecțiunii și problematicii ei.

În Câmpina, copiii Școlii Gimnaziale Ion Cîmpineanu, Școlii Gimnaziale Centrale și Școalii Alexandru Ioan Cuza, au marcat ziua de 2 aprilie participând la un concurs de desene  cu tema SUNTEM DIFERIȚI DAR ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ.

Copiii au prezentat în desene teme legate de incluziune și acceptare: învăț alături de un coleg diferit, am un prieten cu dizabilități, ajut un copil cu dificultați de învățare, suntem diferiți dar învățăm împreună.

jfjfjfj    Capture30    Capture28

Ne bucurăm că în acest an Câmpina se alătură campaniei de conștientizare a autismului, atât prin iluminarea clădirii Primăriei, cât și prin concursul de desene. Sperăm că bunătatea și candoarea acestor desene să inspire cât mai mulți oameni și să îi îndemne să ofere mai mult sprijin persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului.” Adelaide Katerine Tarpan, Romanian Angel Appeal

Concursul, propus de Fundația Romanian Angel Appeal și Centrul de zi Sf Filofteia a fost realizat cu spijinul conducerii școlilor și cadrelor didactice: Șerban Magdalena, Moise Ionelia, Traistaru Monica, Iatan Corina, Lidia Nicolae, Sima Doina, Isimionescu Mihaela, Cristina Pascale, Mirela Burada, Doina Popescu, Sterie Mădălina, Stoica Simona, Soroiu Nadia, Zidaru Mihaela.

O mare parte dintre desenele copiilor vor putea fi admirate în perioada 5 – 9 aprilie, fiind expuse pe Bulevardul Culturii, pe gardul exterior al Primăriei Municipiului Câmpina, cu acordul acesteia. De asemenea, cele mai creative 3 desene din fiecare școală vor fi premiate de organizatori.

„Când vorbim despre copiii cu autism, ne referim cel mai adesea la dificultățile cu care aceștia se confruntă în învățare, în relațiile sociale și comunicare.  În spatele acestor dificultăți vom descoperi întotdeauna cât de asemănători sunt cu ceilalți copii. E o problemă de perspectivă. Copiii care au ales să participe la acest concurs de desene demonstrează că văd dincolo de diferențe și viziunea lor ar putea fi un exemplu pentru noi toți.” Mihaela Gheorlan, Psiholog Centrul de zi Sf Filofteia.

Autismul este o tulburare complexă, neurobiologică, ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează 1 din 100 de copii.

Contact:

Adelaide Katerine Tarpan, Director Dezvoltare, Fundația Romanian Angel Appeal

Email: adela.tarpan@raa.ro

Fax:  0213232490 sau tel/fax 0213236868

Mihaela Gheorlan

Psiholog, Centrul de zi Sfânta Filofteia

Tel 0745950059

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991