img-0

Publicaţii:

 

Ghiduri Tuberculoză destinate Societății Civile:

 

Site-uri utile:

 • Parteneriatul Stop TB România [RO]– are ca scop eradicarea Tuberculozei din lume, o boală curabilă, care încă ucide trei oameni în fiecare minut. Fondat în 2001, misiunea Parteneriatului este de a servi fiecare persoană care este vulnerabilă la TB si de a se asigura că un tratament de înaltă calitate este disponibil pentru toți cei care au nevoie de el.
 • Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” [RO] – încă de la înfiinţare, Institutul orientează activitatea pe trei paliere, respectiv pregătirea cadrelor de specialitate, crearea şi consolidarea unor legături solide cu unităţile sanitare din teritoriu şi cercetarea de ordin ştiinţific, obiectivul său principal fiind stabilirea unei concepţii unitare de luptă contra tuberculozei, elaborarea unor criterii de dezvoltare a reţelei de specialitate, în concordanţă cu principalele aspecte epidemiologice.
 • Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate [RO] – Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate (CPSS) este o fundaţie independentă, non-profit, fără apartenenţă politică, cu personalitate juridică, constituită în decembrie 1999. Își asumă misiunea promovării unor servicii de calitate în domeniul sănătăţii, participarea activă la dezvoltarea politicilor de sănătate, îndeplinirea rolului de catalizator al dezbaterii în domeniul politicilor de sănătate şi al dezvoltării proiectelor privind serviciile de sănătate și sănătatea publică.
 • Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză MDR [RO]– a fost fondată în anul 2011 ca organizație non-guvernamentală, non-profit. Principala activitate este concentrarea pe nevoile pacienților cu TB și TB-MDR: reprezentarea lor în fața autorităților. Organizația se află în plină dezvoltare, pentru a putea răspunde nevoilor specifice ale pacienților. Deocamdată se adresează nevoilor punctuale, având recent dezvoltat un plan strategic ce se implementează.
 • Organizația Mondială a Sănătății [EN] – are scopul de a construi un viitor mai bun, mai sănătos pentru oamenii din întreaga lume. Lucrând prin birouri din peste 150 de țări, personalul OMS conlucrează cu guverne și alți parteneri pentru a asigura cel mai înalt nivel de sănătate pentru toți oamenii.
 • Global TB Caucus [EN] – o rețea internațională unică a reprezentanților politici cu sprijin în mai mult de 100 de țări. Condus de membrii săi pentru membrii săi, cu sprijinul unui Secretariat dedicat, membrii Caucus lucrează în mod colectiv și individual, pentru a pune capăt epidemiei TBC.
 • Organizația Mondială a Sănătătii – Biroul pentru Europa [EN] – OMS este autoritatea responsabilă pentru sănătatea publică în cadrul sistemului Națiunilor Unite. Biroul Regional pentru Europa al OMS (OMS Europa) este unul dintre cele șase birouri regionale ale OMS din întreaga lume.
 • Results UK (sectiunea dedicată luptei împotriva TB) [EN] – ONG internațional care își propune să pună capăt sărăciei extreme prin advocacy și campanii.
 • The Truth about TB [EN] – TB Alert gestionează programul ”Adevărul despre TBC” în Marea Britanie – organizație națională de caritate a tuberculozei din Regatul Unit, ajutând oamenii să-și salveze viața în Marea Britanie, Zambia, Malawi și Zimbabwe.
 • Centrele pentru Controlul și Prevenirea Maladiilor, SUA – misiunea Direcției de Eliminare a Tuberculozei (DTBE) este de a promova sănătatea și calitatea vieții prin prevenirea, controlul și eventual eliminarea tuberculozei în Statele Unite.
 • Stop TB Partnership Internațional [EN] – are ca scop eradicarea Tuberculozei din lume, o boală curabilă, care încă ucide trei oameni în fiecare minut. Fondat în 2001, misiunea Parteneriatului este de a servi fiecare persoană care este vulnerabilă la TB si de a se asigura că un tratament de înaltă calitate este disponibil pentru toți cei care au nevoie de el.
 • TB Europe Coalition [EN]  – alianța informală de advocacy, care împărtășește un angajament pentru creșterea gradului de conștientizare a tuberculozei și a creșterii voinței politice de a controla boala în regiunea europeană a OMS și la nivel mondial.
 • Programul dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza – își propune să înființeze servicii speciale de asistență psiho-socială, consiliere și orientare profesională pentru persoanele afectate de TB, oferind astfel modele de bună practică, dar, în egală măsură, să informeze corect publicul general, cu privire la tuberculoză și să diminueze gradul de discriminare și stigmă contra persoanelor cu TB, prin intermediul unei campanii naționale.
 • Îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România prin creșterea controlului tuberculozei – obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea controlului tuberculozei in Romania, cu accent pe tuberculoza multidrog rezistenta si extrem de rezistenta (TB-MDR/XDR) si pe grupurile sarace si vulnerabile.

 

 

© Romanian Angel Appeal | Since 1991