Quality Essential Skills for Teachers in Online Learning (QUEST) este un proiect de parteneriat strategic de 24 de luni dezvoltat de Fundația RAA în parteneriat cu Newschool, o companie de design instructiv din Norvegia, Universitatea Autonomă din Barcelona, Succubus Interactive – o companie specializată în design de jocuri din Franța și Colegiul Național Nicolae Grigorescu din România.

Cei 5 parteneri reprezentând 4 țări europene propun un proiect care vizează îmbunătățirea competențelor profesorilor din învățământul preuniversitar în utilizarea învățării digitale în educație.


Proiectul are următoarele obiective:

O1: Dezvoltarea într-un mod academic și colaborativ a 5 module de învățare bazate pe tehnologia informației care abordează competențele esențiale pentru o învățare online de calitate (prezență online, interacțiune și dialog, gamificare, design instructiv, feedback și evaluare).

O2: Crearea unei rețele europene de formatori din rândul cadrelor didactice compusă din 18 profesori care participă la un T.O.T. (Training of Trainers) avansat compus din 10 zile de instruire.

O3: Creșterea competențelor digitale a peste 2.450 de profesori pentru ca aceștia să ofere cursuri online de calitate superioară vizând atractivitatea, interactivitatea și progresul academic al studenților.


18 profesori vor participa la un TOT (Training of Trainers) intensiv format din 2 sesiuni de 5 zile:

  • Modulul 1 Construirea încrederii în sine în comunicarea online 
  • Modulul 2 Gamificare și design instructiv pentru procesele de învățare online 

 

Până la sfârșitul proiectului, vor fi finalizate 5 produse intelectuale (în engleză și cele 4 limbi ale proiectului – franceză, spaniolă, norvegiană, română) diseminate în format de cursuri e-learning:

IO1 – E-learning Construirea încrederii în sine pentru comunicarea online

IO2 – E-learning Gestionarea interactivă a claselor online

IO3 – E-learning Gamificarea clasei online

IO4 – E-learning Proiectare instructivă pentru învățarea online

IO5 – E-learning Evaluarea și feedback-ul elevilor în mediul online

 

O platformă de e-learning va găzdui cele 5 module de e-learning, iar prin activitățile de diseminare ale proiectului (9 seminare online, 4 evenimente naționale de multiplicare și un plan complex de comunicare și diseminare) produsele QUEST vor ajunge la minimum 10.000 de profesori.


Proiectul este finanțat în cadrul programului ERASMUS + – K226 Parteneriate pentru pregătirea digitală în educaţie și a început la 1 aprilie 2021

© Romanian Angel Appeal | Since 1991