„Singura aparare in fata lumii este cunoasterea ei temeinica” – J. Locke

Fundatia Romanian Angel Appeal a lansat, in luna iunie 2013, proiectul „Incredere in viitor”, destinat copiilor care traiesc in Centrul de plasament Sf. Filofteia din Campina, jud. Prahova. Proiectul vizeaza asigurarea de indrumare de specialitate, oferita de un psiholog, celor 30 de copii si tineri din centru, pentru cladirea increderii in sine si a capacitatii lor de a-si alege o profesie, pornind de la abilitatile pe care le au.

Proiectul consta in actiuni de fundraising pentru asigurarea serviciului de indrumare psihologica, timp de 1 an, a copiilor de la Sf. Filofteia, si poate fi consultat pe platforma www.bursabinelui.ro, unde Fundatia Romanian Angel Appeal l-a inscris in Campionatul de bine.

La Centrul de plasament Sf. Filofteia din Campina, 30 de copii si tineri au ca indrumator doar personalul educativ (instructorii de educatie) care lucreaza alaturi de 1 asistent social, asistenti medicali si supraveghetori de noapte. Copiii sunt inteligenti, veseli si plini de un potential pe care nu si-l cunosc sau nu stiu sa si-l exploateze si sa si-l dezvolte pentru a-si face proiecte realiste de viitor. Multi dintre ei au aproape varsta majoratului si, in scurta vreme, urmeaza sa paraseasca Centrul. Nu sunt insa pregatiti pentru viata in afara institutiei. Nu stiu ce presupune sa se formeze intr-o profesie sau sa-si puna abilitatile la baza meseriei care le va asigura viitorul.

Cei mai multi sunt confuzi si derutati in ce priveste viata independenta, iar personalul Centrului, cu toate bunele intentii, nu are specializarea necesara pentru a le oferi indrumare.

Prin proiectul „Incredere in viitor”, Fundatia Romanian Angel Appeal doreste sa le asigure acestor copii si tineri, pe timp de 1 an de zile, serviciile specializate ale unui psiholog.

Am dorit sa le atragem oamenilor atentia asupra unor nevoi mai putin evidente decat nevoile imediate, de hrana si adapost, ale copiilor de la Centrul de plasament. E vorba de nevoia de echilibru emotional, de auto-cunoastere, de incredere in fortele proprii. Prea putina lume stie ca acestea sunt esentiale pentru succesul profesional si personal al copiilor din centrele de plasament, dupa ce ies din institutie. Si prea putine lucruri se fac pentru ei, in acest sens. Am inscris proiectul in Campionatul de bine pentru a putea implica oamenii altfel, dandu-le oportunitatea de a actiona efectiv si de a obtine feedback (si multumirea de a se fi facut utili) imediat. Avem convingerea ca, la sfarsitul intregului demers, „castigul” va fi deopotriva al copiilor si al sutinatorilor” – Adelaide Katerine Tarpan, Director de dezvoltare al Fundatiei Romanian Angel Appeal.

Proiectul „Incredere in viitor” poate fi consultat si sustinut, prin donatii individuale, pe:

www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Incredere-in-viitor

Noutati si stiri, pe:

www.facebook.com/IncredereInViitor

Contact:

Costinela Caraene, Coordonator PR,
Tel: 0721.151.187, 0745.25.95.85
e-mail: costinela.caraene@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991