Tabăra „de supraviețuire.”

Proiectul a fost derulat în vara anului 2007, cu sprijinul financiar al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), la care s-au adăugat firme și persoane fizice care au contribuit cu donații și sponsorizări.

Organizarea unei „tabere de supraviețuire” a reprezentat o modalitate nouă, inovatoare, de a implica tinerii seropozitivi aflați la vârsta adolescenței în activități educative, adaptate culturii proprii segmentului de vârstă 14-18 ani.

Pe parcursul celor 5 zile de tabără (5-10 august 2007), 20 de tineri seropozitivi din județele Dâmbovița și Olt au învățat să comunice mai bine, să se integreze într-o echipă, să se organizeze, să-și gestioneze resursele, să-și asume responsabilități și să desfășoare alături de ceilalți membrii ai echipei activități interactive și distractive. Cu alte cuvinte, să fie independenți și responsabili.

Alături de echipa de proiect a Fundației RAA, că organizatori, cei 20 de tineri care au luat parte la tabăra organizată la Straja, în Munții Parâng, au învățat totodată și ce înseamnă să-ți gestionezi timpul liber, să-ți întreții locuința, să-ți administrezi banii, etc.

Pentru majoritatea participanților la tabăra de la Straja această experiență a fost una complet inedită, interesantă și provocatoare, deopotrivă. Traiul independent va continua să reprezinte o perspectivă foarte apropiată, în condițiile în care tinerii fie doreau să-și întemeieze o familie, fie intenționau să părăsească domiciliul părinților pentru a-și continua studiile.

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.