Sambata, 18 mai, o echipa de 16 voluntari din cadrul OMV Petrom, Fundatiei Romanian Angel Appeal si Asociatiei Caraiman Campina a organizat o iesire la picnic, cu jocuri si activitati antrenante, pentru copiii din centrul de plasament « Sf. Filofteia » din Campina.

30 de copii, cu varste cuprinse intre 5 – 16 ani, de la Centrul de plasament, au fost angrenati in activitati de orientare, cautare de „comori” si jocuri de echipa si au pregatit, impreuna cu voluntarii, sandvici-uri delicioase cu care s-au delectat pe parcursul unei zile pline de provocari.

Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Pregatire pentru viata independenta”, demarat la inceputul acestui an si desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu OMV Petrom si DGASPC Prahova, cu sprijinul echipei Complexului de Servicii Comunitare « Sf. Filofteia » din Campina si cu participarea Asociatiei Caraiman Campina.

In primele luni, cei 30 de copii beneficiari ai proiectului au fost si sunt provocati sa exploreze, prin activitati, jocuri si concursuri, aspecte legate de viata independenta in afara institutiei (valori asociate vietii in comunitate, abilitati necesare traiului in afara institutiei, reguli de comunicare si relationare, cunostinte necesare etc). Iar la finalul programului, copiii vor merge intr-o tabara de vara, de 5 zile, organizata intr-o zona de munte, care le va oferi ocazia sa aplice cunostintele dobandite si sa-si exerseze deprinderile formate in cadrul proiectului. Fondurile puse la dispozitie pentru acest proiect au fost stranse de angajati si parteneri OMV Petrom, in cadrul unui eveniment de strangere de fonduri realizat in decembrie 2012.

Din luna februarie si pana in prezent, angajati ai Fundatiei Romanian Angel Appeal (psihologi, sociologi, traneri etc.), implicati voluntar in proiectul „Pregatire pentru viata independenta”, au desfasurat 3 sesiuni de training cu copiii de la Complexul „Sf. Filofteia” din Campina, avand ca teme Comunicarea si lucrul in echipa, O zi in afara institutiei (activitati, interactiuni, responsabilitati) si, de asemenea, Modalitati de a face fata presiunii celor din jur.

Si ziua de sambata, 18 mai, a fost la fel de interesanta si instructiva pentru cei 30 de copii de la Complexul de Servicii Comunitare « Sf. Filofteia » din Campina, beneficiari ai proiectului.

Contact:

Costinela Caraene, Coordonator PR
Tel: 0721.151.187, 0745.25.95.85
E-mail: costinela.caraene@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991