Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) a vernisat in data de 2 aprilie, la Biblioteca Nationala din Bucuresti, expozitia „Minte si culoare”, cuprinzand picturi si desene realizate de copii cu autism.

Vernisajul a avut loc chiar de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, in prezenta domnului Dean Thompson, Charge d’affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, si a sotiei sale, doamna Jane Thompson.

Expozitia cuprinde colectii totalizand 40 de lucrari realizate de copii cu autism, cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani, beneficiari ai unor organizatii membre ale FEDRA din Baia-Mare, Brasov, Bucuresti si Cluj.

Lucrarile – o explozie de culoare si optimism – au fost executate de copii sau plecand de la ideile lor si definitivate de un artist plastic, in compozitii inedite. Parte dintre ele au fost realizate special pentru acest eveniment.

Expozitia „Minte si culoare” ramane deschisa publicului in perioada 2 – 20 aprilie, in Sala Symposium a Bibliotecii Nationale din Bucuresti, bulevardul Unirii nr. 22.

Pe 20 aprilie, inchiderea expozitiei va fi marcata de o sesiunie de lectura publica sustinuta de scriitoarea Ana Dragu, care va face cunoscute fragmente din volumul sau intitulat „Maini cuminti. Copilul meu autist” (Ed. Polirom, 2015), lansat in luna martie.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991