img-0

Și anul acesta, în contextul zilei de 2 aprilie, dată ce marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), trage un serios semnal de alarmă, atât către mediul politic, cât și pentru publicul larg, cu privire la discriminarea cu care se confruntă zilnic persoanele cu autism din România și familiile lor.

img-11

Luni, 2 aprilie, în București, Fundația Romanian Angel Appeal împreună cu alte organizații FEDRA, familiile copiilor și tinerilor cu autism și alți susținători ai aceste cauze, au luat parte la un nou marș pentru respectarea demnității persoanelor cu autism, pentru șanse egale la o viață normală și pentru eliminarea barierelor care îi împiedică pe aceștia să aibă o viață decentă.

Luând parte la această manifestație, echipa Romanian Angel Appeal îndeamnă la solidaritate și înțelegere și la conștientizarea impactului uluitor pe care incluziunea socială sau accesul la educație îl au asupra dezvoltării și maximizării potențialului fiecărei persoane cu autism.

img-12

Pentru marșul de conștientizare și sensibilizare, participanții s-au adunat, începând cu ora 10:30, în Piața Universității, în zona statuilor. Până la ora 12:00 cei prezenți au împărțit materiale informative, invitând trecătorii să afle cât mai multe despre persoanele cu autism.

Odată cu ora 12:00 participanții s-au încolonat și, purtând tricouri și cartoane albastre cu mesaje dedicate autorităților, au pornit în marș spre parcul din Piața Unirii, loc în care aceștia s-au strâns și au lansat, în mod simbolic, zeci de baloane albastre spre cer.

img-13

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991