img-0

Fundatia Romanian Angel Appeal organizeaza, in aceasta perioada, un curs intensiv de instruire in lucrul cu copiii cu autism, pentru cadrele didactice din gradinitele municipiului Campina. Desfasurat sub motto-ul Un copil cu autism in gradinita are o sansa in plus!, cursul pregateste 35 de educatoare din 13 gradinite de stat din Campina si localitatile invecinate, in tehnici de interactiune, implicare si maximizare a potentialului copiilor cu autism.

Cursul se desfasoara la sfarsitul lunii mai si la inceputul lunii iunie, pentru 2 grupe a cate 16 – 20 de participante si cumuleaza un numar de 10 ore de instruire/serie.

Calendar:

Grupa I – sesiune de instruire in perioada 29 – 31 mai – Campina

Grupa a II-a – sesiune de instruire in perioada 5 – 7 iunie – Campina

Tematica abordeaza urmatoarele arii:

– Tulburarile de spectru autist – TSA (definitie, caracteristici, diagnosticare)

– Arii problematice/Comportamente problematice

– Caracteristici ale invatarii la copiii cu TSA

– Strategii de lucru cu copiii cu TSA

Cursul este sustinut de psih. Mihaela Gheorlan, psiholog specialist in cadrul Centrului de zi Sf. Filofteia, Campina – formata in interventii pentru integrarea copiilor cu TSA, cu sprijinul Anei Vera Butusar, instructor de educatie. La identificarea gradinitelor din Campina a ajutat Asociatia locala de parinti „Glasul Autismului”. Cursul este organizat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Prahova.

Cursul Un copil cu autism in gradinita are o sansa in plus! vine in intampinarea nevoii de informare si instruire a personalului didactic din sistemul de invatamant de masa, cu privire la autism si la tehnicile concrete de lucru, la clasa, cu copiii cu autism, organizatorii dorindu-si sa vina, de asemenea, in intampinarea nevoii de integrare in medii sociale si scolare tipice (normale), a copiilor cu autism.

De ce in Campina?

Incepand de anul trecut, Fundatia Romanian Angel Appeal desfasoara in Campina, Prahova, un proiect in beneficul copiilor cu autism, in parteneriat cu Centrul de zi Sf. Filofteia. Fondurile pentru acest proiect au fost obtinute din taxele de participare in cadrul unui eveniment sportiv organizat in data de 8 septembrie 2012 si intitulat Campina Open Mountain Bike – Race for Autism! www.campina-mtb.ro.

In cadrul proiectului, au beneficiat de evaluare de specialitate, interventie terapeutica si materiale de lucru, 15 copii cu autism. A fost, de asemenea, organizat un curs de instruire, de 2 zile, pentru parinti.

„O parte dintre copiii din proiect sunt deja la varsta integrarii in invatamantul prescolar si, deoarece in urma terapiei, au dobandit functionalitate intr-o masura care le permite integrarea intr-o gradinita cu program normal, dorim sa venim in sprijnul cadrelor didactice din unitatile de invatamant prescolar din Campina si localitatile invecinate, prin acest curs de instruire care cu siguranta le este foarte util” – Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare al Fundatiei Romanian Angel Appeal si Coordonator al proiectului.

Contact: Costinela Caraene,

Tel: 0721.151.187, 0745.25.95.85
e-mail: costinela.caraene@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991