img-0

Am lansat, împreuna cu Asociația Națională a Bonelor și Babysitters Profesioniste din România campania de crowdfunding pentru Conferința „Împreună pentru binele copilului tău!”.

Vrem să promovăm calificarea bonelor și o relație armonioasă bonă-copil-părinte.

  • Pentru că fiecare copil e diferit și are dreptul să îi fie respectat și acceptat felul unic de a fi.
  • Pentru că vrem ca părinții să plece liniștiți la serviciu, încrezători că bona copilului lor le va continua munca de îngrijire și educare, cu implicare, empatie și interes real.
  • Și pentru că orice femeie care practică activitatea de bonă are nevoie de competențe specifice, obligatoriu necesare în relația cu copilul, care să-i fie utile și apreciate la justa valoare.

Avem nevoie de susținerea ta financiară pentru organizarea, în 18 octombrie 2014, a unui prim eveniment – Conferința « Împreună pentru binele copilului tău ! », desfașurată la București – la care să aducem față în față, cu probleme, idei și soluții, deopotrivă părinți, bone și specialiști psihologi.

În cadrul conferinței, 3 psihologi specializați în parenting și 50 de părinți și bone vor intra într-un dialog direct în care părinții vor afla cum să aibă o relație mai eficientă cu bona, iar bonele vor afla răspunsuri la întrebările CÂND, CUM și CE SĂ FACĂ în relația cu copiii de care au grijă.

Cum poți ajuta?

Intră pe platfoma de crowdfunding și alege suma cu care dorești să susții proiectul. În funcție de suma aleasă vei fi recompensat cu una dintre următoarele:

  • invitații la conferință
  • cărți de parenting
  • o ședință gratuită de consiliere parenting.

Suma strânsa va acoperi parțial costurile acestui eveniment (plata psihologilor, costurile cu materialele de prezentare, chiria sălii pentru o zi și catering-ul).

Crearea contului și plata se fac în câteva minute, iar pentru siguranța tranzacției ți se vor cere câteva informații.

În cazul în care evenimentul va fi finanțat, toți cei care l-au susținut vor intra în posesia invitațiilor și a cărților până la data de 17 octombrie, iar ședințele individuale de consiliere parenting se vor desfășura până la data de 10 decembrie 2014. Toate detaliile vor fi trimise pe e-mail, fiecărui susținător în parte.
În cazul în care până pe 11 octombrie 2014 nu vom strânge suma de care avem nevoie pentru organizarea Conferinței, susținătorii își vor primi înapoi banii donați.

În spatele ANBBPR se află o mână de specialiști inimoși care doresc să creeze un sistem profesionalizat de îngrijire a copilului la domiciliu, pe timpul zilei.

Așa că ne-am propus să povestim părinților despre cât de importantă este o bonă calificată în viața copilului lor și despre faptul că o relație armonioasă a familiei cu bona începe încă de la selectare. Ne-am luat ajutoare de nădejde – psihologi specializați în parenting – și am pornit la drum, organizând conferințe la care parinții și bonele participă gratuit.

Ne sunt alături, în demersul nostru, psihologii Monica Lespezeanu, Adela Mihalcea și Iulia Sîrbu.

Monica Lespezeanu este psiholog și psihoterapeut cu formare în Terapie Sistemică de Familie și în Terapii Scurte Colaborative, orientate pe Resurse și Solutii și este membră a Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. În prezent, Monica se centrează pe consilierea copiilor, adolescenților și familiilor acestora, dar experiența de 19 ani în domeniul educațional a ajutat-o să se dedice și psihoeducației părinților, pe diferite arii de interes. Disciplinarea pozitivă, Tulburările de anxietate la copil și adolescent, Trauma divorțului, Managementul învățării eficiente, Prevenirea comportamentelor agresive ale copilului, sunt doar câteva din temele workshop-urilor sustinute de ea în ultima perioadă.

Adela Mihalcea este psiholog cu experiență de peste 15 ani, iar expertiza sa include deseori lucrul cu părinții. Prezență caldă și echilibrată, Adela însoțește clientul orientându-l către identificarea resurselor proprii și valorizarea acestora în relațiile cu ceilalți. Adela poate răspunde întrebărilor legate de dificultăți de comunicare în relația părinte-bonă-copil și poate aduce informații prețioase despre cum este influențată dezvoltarea copilului de mediul familial și persoanele de îngrijire.

Iulia Sîrbu este psiholog consilier, membră a echipei Fundației Romanian Angel Appeal și membră a echipei proiectului “Femei pentru femei – program național de calificare și acreditare a femeilor în ocupația de baby-sitter”. Formator cu experiență, Iulia a susținut sesiunile medicale în cadrul cursului de formare în ocupația de baby-sitter și a realizat evaluări și consiliere psihologică pentru creșterea șanselor de acces pe piața muncii a absolventelor.

Conferința din 18 octombrie – primul eveniment din seria celor propuse – pentru care avem nevoie de ajutorul tău, va fi începutul, cu pași mici dar siguri, al schimbării.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991