In perioada 5-6 octombrie s-a desfasurat, la Bucuresti, simpozionul ”Evaluarea resurselor si oportunitatilor de cercetare in NeuroAIDS” – ARROW 2015. Scopul intalnirii a fost de a stabili punti intre activitatea de cercetare in domeniul NeuroAIDS si activitatea cotidiana de ingrijire a pacientului cu HIV, intre modele de ingrijiri/evaluare din Europa de Vest, SUA si Romania, intre specialistii in boli infectioase care sunt implicati in ingrijirea pacientilor infectati cu HIV, specialisti neurologi si psihiatri romani.

Simpozionul a fost organizat de Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” Bucuresti, in colaborare cu Societatea Nationala Romana de Boli Infectioase, Institutul de Virusologie „Stefan S. Nicolau”, Academia Romana de HIV si de Boli Infectioase si European AIDS Clinical Society (EACS), cu sprijinul logistic al Fundatiei Romanian Angel Appeal.

Si-au prezentat lucrarile in domeniu specialistii romani de boli infectioase, neurologie si psihiatrie. La eveniment au sustinut prezentari si lectori straini, printre care ii amintim pe Dr. Jeymohan Joseph de la Institutul National de Sanatate Mintala, USA, un grup de experti de la HIV Neurobehavioural Research Center San Diego California – Prof. Cristian L. Achim, Prof. Ronald J. Ellis, Dr. Thomas Marcotte –, precum si din Europa – Prof. Andrea Antinori si Dr.  Paula Cinque din Italia, Dr. Ignacio Perez-Valero din Spania, Dr. Judith Schouten din Olanda si Dr. Mike Youle din Marea Britanie.

Evenimentul din aceasta luna, de la Bucuresti, a continuat traditia deschisa de simpozionul ARROW din 2013.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.