Anul trecut, Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a lansat cursul e-learning Aderența la tratamentul tuberculozei, de la concept la pratică – singurul curs online din România care tratează tematica informațiilor, abilităților și tehnicilor necesare pentru creșterea aderenței la tratamentul antituberculos.

Obiectivele cursului sunt creșterea competenței și confortului profesional al specialiștilor care asistă pacientul cu tuberculoză, ajutându-i pe aceștia să aibă o mai bună înțelegere a factorilor care influențează comportamentul de aderență la tratament și să dezvolte strategii pentru a preveni abandonul tratamentului.

Câteva dintre concluziile care au rezultat din această evaluare intermediară a cursului, putem aminti următoarele:

  • Pentru respondenți, informațiile care se răgăsesc în curs nu sunt neapărat noi, însă, sunt niște informații care îmbunătățesc și fundamentează cunoștințele deja existente. De asemenea, ajută în gândirea unor strategii de prevenire a tuberculozei și implementare de acțiuni necesare.
  • Pentru cei care nu fac parte din grupul cadrelor medicale, parcurgerea acestui curs a reprezentat un câștig socio-profesional, întrucât au învățat cum să interacționeze mai eficient cu pacienții, au aflat informații importante despre tuberculoză, tratament și aderența la acesta.
  • Fiind online, cursul este foarte util și ușor de parcurs și ajută la o înțelegere mai bună și completă a fenomenului TB (boală, aderență la tratament, impact psihologic și social).

În continuare, pentru a afla integral ce cred specialiștii care au urmat cursul despre conținutul, accesibilitatea, interactivitatea și utilitatea acestuia, vă punem la dispoziție aici evaluarea intermediară, realizată pe un eșantion de 25 de cursanți.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.