În luna octombrie 2013, Fundația Romanian Angel Appeal a demarat înființarea, în capitală, a Centrului de servicii integrate, medico-psihologice, pentru pacienții cu HIV/SIDA din România, în parteneriat cu Spitalul Clinic Victor Babeș și cu finanțare din partea Rompetrol

Proiectul a fost demarat în luna octombrie 2013 și vizează asigurarea unui cadru adevcat (spațiu și personal specializat) pentru oferirea de servicii de monitorizare, testare și suport psihologic, pacienților cu HIV/SIDA din România, în scopul depistării precoce a afectării neurocognitive și prescrierii tratamentului corespunzător.

Proiectul este implementat în parteneriat, de Fundația Romanian Angel Appeal si  Spitalul Clinic Dr. Victor Babeș, cu sprijinul financiar al Grupului Rompetrol, prin programul „Împreună pentru fiecare”.

Centrul de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacienții cu HIV/SIDA din România va funcționa în cadrul Spitalului Clinic Dr. Victor Babeș din București, care pune la dispoziție și echipa multidisciplinară (medic, asistent medical și psiholog) cu experiență în domeniu.

Finanțarea din partea Rompetrol, în valoare totală de 100.000 de RON asigură lucrările de renovare a clădirii în care va funcționa Centrul.

Necesitatea proiectului.

Persoanele cu HIV/SIDA ajung să fie afectate neurocognitiv, din cauza leziunilor cerebrale provocate fie de boală, fie de medicație. Afectarea provocată de boală se asociază cu afectarea calității vieții, dar și cu mortalitatea precoce.

În acest moment, în România nu există servicii de monitorizare, în centre specializate, pentru identificarea timpurie a simptomelor neurocognitive, la pacienții cu HIV.

Activități și servicii.

Este preconizat că lucrările de renovare a clădirii să se incheie la finalul lunii decembrie 2013, iar Centrul va funcționa din anul 2014.

Beneficiarii direcți ai centrului vor fi cei peste 1.400 de pacienți cu HIV/SIDA aflați deja în evidența Spitalului Victor Babeș, dar și ceilalți tineri infectați, din întreaga țară, care vor fi referiți pentru investigarea tulburărilor neurocognitive, de către celelalte centre regionale.

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.