Sorry, this entry is only available in Romanian.

Educația și implicarea în comunitate sunt două dintre elementele cheie care definesc demersurile echipei Fundației Romanian Angel Appeal. De asemenea, ne dorim să insuflăm această responsabilitate socială și tinerilor de azi care vor reprezenta adulții responsabili de mâine.

Astfel, din dorința de a implica cât mai mulți tineri în rezolvarea unor probleme care afectează o parte a comunității în care aceștia trăiesc, am organizat în luna august, pentru 24 de voluntari din Câmpina și din împrejurimi, un curs de Management al proiectelor sociale (Young Skills), urmat de o competiție de proiecte, al cărei rezultat va fi aplicarea a 3 inițiative sociale în comunitate.

Trebuie să menționăm că organizarea și desfășurarea acestui proiect n-ar fi fost posibilă fără ajutorul colegele noastre, Adelaide Katerine Tarpan și Nicoleta Mănescu, care au alergat la Marathon des Sables, în Peru, convingându-și prietenii să doneze pentru proiectul Younk Skills. De asemenea, celor două li s-a alăturat un alt coleg de-al nostru, Răzvan Rădulescu, care și-a donat ziua de naștere pe Galantom tot pentru a susține financiar derularea acestui proiect.

Așadar, la sfârșitul lunii august, am început implementarea proiectului prin organizarea cursului de management al proiectelor sociale la care au fost invitați să participe tinerii câmpineni care s-au implicat și în trecut în activitatea fundației derulate în Câmpina.

Timp de cinci zile, Oana Pasalan și Vlad Anghel le-au prezentat voluntarilor noțiuni și informații despre elementele unui proiect, care sunt etapele ce trebuie urmate pentru implementare și gestionarea diferitelor situații ce pot apărea pe parcurs. Au mai discutat cu voluntarii și despre identificarea nevoilor, atragerea de resurse, abilități de lucru în echipă și comunicare.

 

Trei dintre proiectele dezvoltate în cadrul cursului au fost selectate pentru a primi o minifinanțare de 700 de lei/proiect la care fiecare echipa va adăuga din evenimente de fundraising încă minim 300 de lei. Cele trei idei de proiecte sunt:

 

  1. Îmbunătățirea sănătății oftalmologice pentru 5 bătrâni cu o situație precară din mediul rural prahovean, prin asigurarea controalelor necesare și a achiziționării de ochelari.

 

  1. Activități de educație între egali pentru elevii Școlii Gimnaziale Șotrile și restaurarea materialelor de studiu din școală.

 

  1. Ajutor pentru tinerii liceeni din Câmpina în ceea ce privește alegerea viitoarei cariere profesionale, prin organizarea de seminarii.

 

Voluntarii s-au apucat deja de treabă, si în cadrul unui târg de prăjituri organizat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, una dintre cele 3 echipe a reușit să strângă 800 de lei în urma acestui eveniment de fundraising.

Cu cei 1500 de lei, echipa formată din Amy FeFe (Badea Camelia), Busuioc Razvan, Simina Dumitrache, Ana-Maria Manea și Raluca Pisicaru va ajuta 5 bătrani din satele dimprejurul Câmpinei, cu o situație precară, să vadă mai bine, asigurând consultația și realizarea ochelarilor.

 

Felicitări dragilor și multe mulțumiri elevilor și personalului Liceului Grigorescu!

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.