img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Pentru că înţelegem importanţa comunităţii în lupta împotriva tuberculozei, am ales 5 judeţe în care să aducem împreună toti actorii relevanţi, pentru prioritizarea tuberculozei pe agenda locală de sănătate si servicii sociale. Autorităţi, instituţii publice, medici, societate civilă şi persoane afectate – dorim să mobilizăm pe toată lumea în acest proces.

Episodul 4, Iași

img-11

De la ultima deplasare în Arad, de data asta am traversat teritoriul în lat și am ajuns în extrema opusă, mai exact în latura estică a țării, la Iași. Ştiam din experienţele anterioare că autorităţile locale şi judeţene şi medicii din reţeaua de pneumoftiziologie sunt foarte deschişi la colaborare şi a fost exact cum ne-am aşteptat. Am găsit profesionişti şi din administraţie şi din reţeaua medicală interesaţi să includă problema tuberculozei in politicile si initiativele locale de sănătate. Am avut întâlniri la Direcţia de Sănătate Publică Iași Spitalul de Boli Infecțioase, unde dna. Dr. Dorobăț ne-a fost gazdă, Direcția de Asistența Socială a Municipiului Iași, Dispensarul TBC Iași, unde am fost primiți de către dna. Dr. Sorete, dar și la DGASPC Iași.

img-12

 

De asemenea, nu au lipsit întâlnirile cu organizațiile non-guvernamentale din zona de social și tineret, 12 la număr, întâlniri facilitate de Fundația Alături De Voi și de FONSS (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale).

Activitatea se derulează în cadrul ultimului program finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei în România, „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, in perioada 01.10.2018 – 31.03.2021.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991