img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Fundatia Romanian Angel Appeal a finalizat si desfasurarea celui de-al patrulea (si ultimul) curs din seria de formari cu titlul «Un copil cu autism, integrat in scoala, are o sansa in plus», adresate cadrelor didactice din invatamantul primar din Campina.

Organizat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Prahova si cu Complexul de Servicii Comunitare Sf. Filofteia, cel de-al patrulea curs s-a desfasurat la scoala gimnaziala Centrala din Campina si a instruit 14 participanti.

In total, prin cele 4 cursuri organizate, un numar de 69 de cadre didactice au primit informatii despre tulburarile de spectru autist (definitie, caracteristici, diagnosticare); arii problematice/comportamente problematice; caracteristici ale invatarii la copiii cu TSA; strategii de lucru.

“La final invatatorii au demonstrat ca si-au insusit informatiile prezentate si si-au declarat disponibilitatea de a sustine in viitor integrarea copiilor  cu autism.  Este nevoie insa si de alte sesiuni informative care sa poata detalia aspecte teoretice si care sa ofere si posibilitatea unui mai mare timp alocat exemplelor, aspectelor practice. Invatatorii au ridicat probleme referitoare la numarul mare de elevi la clasa, lipsa profesorilor de sprijin, a psihologilor sau a altor profesionisti care pot, prin prezenta lor la cursuri, sa ajute si sa sustina efortul de integrare a copiilor cu autism in scolile de masa” – Mihaela Gheorlan, psiholog, Centrul de zi Sf. Filofteia, formator in cadrul proiectului.

La finalul cursului cadrele didactice participante au primit adeverinte din partea Casei Corpului Didactic Prahova.

Fondurile necesare organizarii acestor cursuri au fost stranse in cadrul competiei Campina Open MTB – Race for Autism 2013 (www.campina-mtb.ro ).

Contact:

Ioana Dragan
Tel: 0722.598.827
E-mail: ioana.dragan@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991