Sorry, this entry is only available in Romanian.

Noi, echipa Fundației Romanian Angel Appeal (RAA) credem că sănătatea și educația reprezintă două arii interdependente esențiale, atât pentru  o dezvoltare armonioasă, cât și pentru viitorul copiilor, dar și al nostru ca societate.

Educația pentru sănătate reprezintă una dintre prioritățile existente în demersurile noastre și considerăm că aceasta trebuie să înceapă cât mai devreme, încă din perioada copilăriei. Totodată, credem că educația pentru sănătate trebuie să se axeze în principal, în contextul actual, pe școlile din zona rurală, unde accesul la informații este mai redus, iar vulnerabilitatea este mai crescută.

Pentru a putea materializa în fapte aceste valori, am desfășurat o campanie de strângere de fonduri în vederea organizării unui curs pentru voluntarii RAA din Câmpina, în urma căruia aceștia să susțină campanii de informare despre sănătate și educație în școlile prahovene din mediul rural.

Pentru a reuși să strângem suma necesară, colegele noastre, Adelaide și Nicoleta au participat la maratonul Half Marathon de Sable Fuerteventura, unde au străbătut prin vânt și condiții deșertice un număr impresionant de 120 de kilometri. Ținem pe această cale să le mulțumim încă o dată și să ne exprimăm gratitudinea, atât față de ele, pentru efortul depus, cât și pentru toți cei care au donat și au făcut posibil acest proiect.

După ce am deschis un formular online de înscriere la proiectul pe care l-am denumit sugestiv Tineri voluntari vorbind copiilor despre sănătate, un număr de 16 tineri liceeni au fost selectați. Pentru aceștia, timp de patru zile pline (06.02-09.02.2018), colegii noștri, Oana și Vlad, au livrat cursul în urma căruia voluntarii au obținut informații despre sănătatea reproducerii, igiena fizică și orală și și-au dezvoltat aptitudini ce țin de autocunoaștere și un comportament responsabil în sănătate.

De asemenea, la curs, tinerii au discutat despre stima de sine, respectul pentru cei din jur (gestionarea relațiilor cu părinții, prietenii și profesorii) și nevoia de împlinire personală, cu tot cu drumul și eforturile depuse pentru a atinge acest obiectiv.

În cadrul aceluiași curs, voluntarii au exersat în echipe livrarea informațiilor acumulate, pregătindu-se astfel, pentru a discuta cu elevii de la clasele V-VIII din mediul rural. S-au făcut planuri și s-au găsit soluții pentru posibile situații complicate ori incomode ce pot apărea la clasă.

Luni, 19 februarie, Oana și Vlad au vizitat 3 școli din mediul rural câmpinean (școli aparținând comunelor Brebu, Șotrile și Valea Doftanei) unde au stabilit, alături de conducerea din fiecare instituție de învățământ, datele în care voluntarii se vor întâlni cu elevii. Așadar, în perioada 26 – 28.03.2018 vor avea loc sesiuni de informare pe tema educației pentru sănătate la clasele V-VIII la școlile din comunele Brebu, Șotrile și Valea Doftanei.

Astfel, momentul în care voluntarii RAA instruiți în cadrul cursului Tineri voluntari vorbind copiilor despre sănătate vor susține activități de informare la clasele gimnaziale din aceste școli, se apropie cu pași repezi și cu emoții intense, dar constructive. La fiecare clasă, în echipe de câte doi, voluntarii vor discuta cu cei prezenți, timp de 3 ore, organizând activități interactive pentru a facilita procesul de adoptare a unor comportamente responsabile în sănătate.

 

 

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.