Sorry, this entry is only available in Romanian.

Fundația Romanian Angel Appeal susține misiunea Rețelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor prin care organizații active luptă pentru drepturile femeilor, creșterea gradului de protecție a victimelor violenței de gen și pentru combaterea discriminării pe criterii de gen.

Ne exprimăm suportul total cu privire la demersul prin care i se solicită, printr-o scrisoare deschisă,  doamnei Prim-Ministru, Viorica Dăncilă, adoptarea de urgență a unor măsuri de monitorizare a agresorilor și deblocarea proiectului Guvernului pentru armonizarea legislației cu prevederile Convenției de la Istanbul.

Tot acest demers a luat amploare în contextul în care România ocupă locul fruntaș în Uniunea Europeană la capitolul violenței domestice, iar în luna ianuarie două femei au fost înjunghiate și ucise de către foști parteneri împotriva cărora obținuseră ordin de protecție.

Pentru a trage un semnal de alarmă și a ridica gradul de conștientizare a acestei cauze, un număr de peste 20 de organizații neguvernamentale au semnat o petiție on-line de strângere de semnături pentru reglementări legislative. De asemenea, alte peste 60 de organizații își manifestă susținerea în această mișcare pentru îmbunătățirea legislației.

© Photo: www.violentaimpotrivafemeilor.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991