Sorry, this entry is only available in Romanian.

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA), alaturi de alte de 32 de organizatii si universitati din Europa, sub coordonarea Universitatii Oxford Brookes, va contribui la eforturile internationale pentru prevenirea cancerului, a bolilor de inima, de plamani, a diabetului si a bolilor mintale.

Bolile netransmisibile sunt o mare povara pentru societate si, cu toate ca multe dintre ele pot fi prevenite, pentru combaterea lor se aloca o suma foarte mica din bugetul national al sanatatii.

Comisia Europeana finanteaza cu peste 500.000 de euro lansarea Retelei Academice de Cercetare pentru Prevenire (SPAN – Science for Prevention Academic Network), care va permite unui grup de cercetatori sa realizeze un audit privind cercetarea, educatia formala si non-formala, precum si interventiile bazate pe cercetare derulate in Europa in domeniul prevenirii bolilor. In urma acestui audit, vor fi elaborate recomandari pentru imbunatatirea nivelului educatiei si formarii in domeniu si vor fi dezvoltate legaturi intre cercetatori prin organizarea de seminarii si conferinte.

Dr Silvia Asandi, care conduce echipa RAA pentru proiectul SPAN, a declarat ca cercetarea si educatia in domeniul prevenirii bolilor vor cunoaste o revigorare spectaculoasa odata cu lansarea acestei retele de experti: “Vom incuraja cercetarea si colaborarea intre cercetatori la un nivel care nu a existat pana acum in Europan in acest domeniu”.

SPAN a fost lansata in Marea Britanie, la Oxford, in cadrul unui eveniment cu 30 de participanti organizat in perioada 28 februarie – 1 martie la Hotel Randolph.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991