Sorry, this entry is only available in Romanian.


⌛ 𝗩𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲𝗷𝗮 𝗮𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮̂𝘁𝘃𝗮 𝘁𝗶𝗺𝗽. Trebuie doar să avem deschiderea de a privi înainte cu speranță, de a privi în jur cu empatie, de avea curiozitatea mereu vie pentru a învăța, înțelepciunea de a alege acele informații relevante și curajul de a construi și inova. Cu aceste gânduri am căutat, alături de FutureStation , Diana Stafie și Adriana Popescu, răspunsul la întrebarea „𝗖𝘂𝗺 𝘃𝗮 𝗮𝗿𝗮̆𝘁𝗮 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀̦𝘁𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗱𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂𝗹 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝘀̦𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲?”. Și, mai ales, am dorit să aflăm care sunt câteva dintre competențele pe care cadrele didactice ar trebui să și le dezvolte.

 
📚 Am analizat o serie de semnale de schimbare mai mult sau mai puțin vizibile, unele dintre ele familiare deja mediului școlar românesc, altele care abia apar în țări dezvoltate, și am analizat 3 competențe relevante, necesare, și am putea spune chiar esențiale pentru viitorii profesioniști în domeniul educației. Puteți explora aceste competențe lecturând raportul disponibil la linkul de mai jos, alături de o serie de soluții cu privire la cum le putem dezvolta, gândurile a 100 de cadre didactice și manageri școlari cu privire la viitor, și un scenariu despre cum ar putea arăta învățarea în context școlar în 2036.
 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


DESCARCĂ DOCUMENTUL AICIRaport Foresight „Profesor la timpul viitor” – Tendințe și modalități de pregătire pentru viitor

📝 79% dintre cele 100 de cadre didactice consultate în cadrul webinariilor organizate la finalul proiectului nostru ”Profesori pregătiți, profesori motivați” consideră că viitorul va fi mai bun decât prezentul. Cu toate acestea, 45% consideră că școala în care lucrează este speriată, și nu încântată, de viitor.
 
☑ Sperăm ca acest raport să servească drept sursă de inspirație atât cadrelor didactice, cât mai ales școlilor și ONG-urilor care pregătesc profesorii pentru viitor, pentru crearea acelui cadru care încurajează învățarea, discuțiile inspiraționale despre viitor și curiozitatea de a afla lucruri noi.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.