img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Pe 4 iulie s-a incheiat ultima activitate din cadrul proiectului “Pregatire pentru viata independenta”,  desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal, OMV Petrom si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova.

Prin proiectul “Pregatire pentru viata independenta”, 31 de copii de la Centrul de plasament « Sf. Filofteia » din Campina au fost pregatiti in vederea dobandirii de abilitati pentru viata in afara institutiei. Proiectul a avut o perioada de desfasurare de 6 luni si s-a incheiat cu o tabara la Zarnesti, judetul Brasov.

In prima parte a programului, copiii au explorat, prin metode educationale nonformale, aspecte legate de viata independenta in afara institutiei. Angajati ai Fundatiei Romanian Angel Appeal (psihologi, sociologi, traineri etc.) implicati voluntar in proiect, au desfasurat 5 sesiuni de trainig cu copiii de la Centrul « Sf. Filofteia », avand ca teme: “Comunicare si rezolvarea conflictelor”, „O zi in afara institutiei”, „Administrarea bugetului”, „Presiunea celor din jur” si „Modalitati de a opune rezistenta agresiunii”.

In luna mai, copiii au participat, alaturi de voluntari ai PETROM si ai Asociatiei Caraiman Campina, la o zi de picnic, in care cu totii au luat parte la jocuri de echipa si orientare turistica.

Programul s-a incheiat cu o tabara la Zarnesti, la pregatirea careia au participat inclusiv copiii de la Centrul de plasament.

Proiectul a prilejuit o experienta inedita si folositoare, atat copiilor cat si personalului educational si de ingrijire, iar Fundatia Romanian Angela Appeal si PETROM isi propun sa continuie programul destinat copiilor de la Centrul de plasament Sf. Filofteia, prin noi activitati menite sa contribuie la dezvoltarea lor.

Contact:
Costinela Caraene, Coordonator PR
Tel: 0721.151.187, 0745.25.95.85
E-mail: costinela.caraene@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991