Sorry, this entry is only available in Romanian.

Peste 40 de tineri din liceele din Câmpina ajută, implicându-se activ în activitățile centrului deschis de Fundația Romanian Angel Appeal împreună cu Asociația „Glasul Autismului”.

Din luna noiembrie, de când a fost deschis centrul, voluntarii ce formează grupul informal „Indivizii”, coordonați de Iulia Bărbulescu, Andrei Bădilă și Ana Nedelcu, cărora le mulțumim foarte mult pentru ajutorul acordat, s-au arătat interesați să participe la activitățile centrului. Pe parcursul primelor două săptămâni de activitate, au apărut o serie de întrebări și îngrijorări legate de lucrul cu copiii diferiti, întrebări la care era nevoie ca un specialist să răspundă. Astfel, pe 30 noiembrie împreună cu Mihaela Gheorlan (psiholog în cadrul centrului „Sf. Filofteia”), am organizat pentru 45 de voluntari, o întâlnire în cadrul căreia au fost abordate subiecte sensibile, dar importante în vederea relaționării cu copiii, precum: De ce apare autismul? Ce trebuie să faci să treacă? Cei care nu vorbesc, ne pot auzi și inteleg ce le spunem? Cum va fi viața lor când vor crește? Mihaela i-a încurajat pe voluntari să fie curioși și să întrebe tot ce consider că este nevoie, dar mai ales să fie ei înșiși atunci când interacționează cu copiii cu tulburări de spectru autist (TSA). Voluntarii au primt răspunsuri pentru toate curiozitățile și întrebările pe care le-au avut, astfel că îngrijorările le-au fost diminuate si acum sunt mult mai încrăzători și gata de lucru.
 
Ne-am bucurat să le simțim entuziamul și empatia și apreciem felul în care tinerii liceeni au hotărât să se implice și să își folosească abilitățile și timpul în folosul copiilor și tinerilor cu TSA de la centru.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991