Sorry, this entry is only available in Romanian.

Diana Ștefănescu, Emanuel Dumitrică (Manu), Iulia Bărbulescu și Loredana Grigore sunt 4 dintre voluntarii care au participat în luna august la cursul management al proiectelor sociale,”Young Skills”, susținut de colegii noștri, Oana și Vlad.

În timpul cursului, cei 4 s-au hotărât că vor să contribuie la un proiect de educație pentru copiii din Școala Gimnazială Șotrile, Prahova. Au așteptat să se termine renovările desfășurate în școală și cu ajutorul doamnei director Sabina Anca, au identificat o serie de nevoi pe care copiii le au în școală: refacerea panourile informative de pe holurile școlii, achiziționarea de hărți didactice, refacerea panourilor din laboratorul de istorie etc.

Dar pe lângă aceastea, Diana, Iulia, Lori și Manu au vrut să îi cunoască mai bine pe copii și să desfășoare împreună câteva activități practice educative în spiritul sărbatorilor de iarnă. Vă invităm să citiți mai jos povestea experienței celor 4 spusă de Lori și să simțiți un pic din energia pe care echipa noastră a adus-o în acest proiect.

Un lucru pe care îl pot spune, cu sinceritate, despre această experiență este că m-a făcut să mă simt minunat. De altfel, pe toți ne-a făcut, pe mine, pe colegii mei și sunt sigură că, în aceeași măsură, și pe copii.

De fiecare dată mă duc cu același drag la aceasta școală. Elevii sunt atât de calzi, receptivi, interesați de orice lucru nou, încât e împosibil să nu îi adori. Vor mereu să știe mai mult, vor mereu să se implice mai mult.

Activitatea, spun eu, a fost un succes. Cu mari emoții am plecat spre școală, deoarece eram foarte emoționată, stiind că toată resposabilitatea cade pe umerii noștri, noi fiind obișnuiți să îi avem pe Oana și Vlad care să ne coordoneze mereu. Dar copiii au fost foarte înțelegători, cuminți, ne-au colindat, iar noi i-am răsplătit după tradiție, cu dulciuri. Ne-am luat rămas-bun cu promisiunea că ne vom revedea curând cu alt tip de activitate.

Ni s-a propus de către un cadru didactic să ținem o sesiune informativă pe tema sănătății și pentru cei mici, considerându-l foarte important. Sper să avem ocazia să facem și acest lucru cât mai curând, mai ales că deja avem experiența cu clasele gimnaziale, când am susținut acele seminarii informale în cadrul proiectului ”Tineri voluntari vorbind copiilor din mediul rural prahovean despre sănătate”.

Per total, știu cu siguranță că mereu vom pleca de acolo încărcați cu energie pozitivă de la acești oameni simpli, dar foarte frumoși! Iar eu ador sentimentul că pot da mai departe ceea ce am reușit să învăț până acum, e un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte.

Felicitări celor patru tineri și mulțumim personalului Școlii Gimnaziale din Șotrile!

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.