img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Din ianuarie, ne vedem în Giurgiu in comunele: Ogrezeni, Florești-Stoenești, Vânătorii Mici, Adunații-Copăceni, Prundu, Buturugeni, Gostinari, Roata de Jos, Mihai Bravu, Călugăreni, Daia, Săbăreni, Bucșani, Singureni, Ulmi, Grădinari.
Caravana de depistare activă a tuberculozei face parte din cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei derulat de România în ultimii 30 de ani. Este un proiect finanțat din fonduri europene prin programul POCU și implementat la nivel național de către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, București cu sprijinul Ministerului Sănătății.
În contextul crizei sanitare pe care o traversăm, echipajele caravanei au luat cele mai serioase măsuri de protecție a sănătății populației care va beneficia de radiografii gratuite în acest cabinet mobil. Siguranța pacienților care trec pragul caravanei este la fel de importantă pentru noi precum cea a personalului care este la dispoziția comunităților din Giurgiu.
Mai mult decât atât, oferirea acestui serviciu medical în comunitate, alături de oameni, este o oportunitate majoră, mai ales ţinând cont de impactul pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra accesului la servicii medicale, atât pentru persoanele cu afecţiuni cronice cât şi pentru cele cu simptome variate, pentru care diagnosticarea a devenit mult mai dificilă din martie încoace.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991