Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari din Spectrul Autist (FEDRA), in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei invita publicul bucurestean, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a autismului, la concertul “Mara Pruna si invitatii sai”.
Evenimentul va avea loc in data de 2 Aprilie, ora 18.30, la Biblioteca Nationala a Romaniei, sala Symposium.
Evenimentul se va bucura de prezenta domnului Dean Thompson, Chargé d’affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si va fi introdus de doamna Jane Thompson.
La finalul concertului, in prezenta domnului Thompson si a sotiei sale, cladirea Bibliotecii Nationale se va ilumina in albastru, in semn de solidaritate cu persoanele cu autism.
Mara Pruna – pian
Mara a fost diagnosticata cu autism la varsta de 2 ani si 5 luni, in prezent fiind diagnosticata cu Sindrom Asperger. Acum, Mara este eleva in clasa a VIII-a la Colegiul de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca. Incepand cu anul 2010, este castigatoarea a cinci editii consecutive ale unor concursuri nationale de compozitie muzicala. In anul 2014 a primit distinctia de “Young Ambassador of Talents” din partea companiei MOL Romania, ca semn de pretuire fata de talentul sau exceptional. Recent, a primit premiul special al presedintelui, in cadrul concursului international de compozitie “Artistes en herbe”, Luxembourg 2015. In luna martie a acestui an i s-a acordat o bursa completa din partea prestigioasei scoli de muzica The Purcell School din Marea Britanie, pentru a studia compozitia muzicala.
Eliza Puchianu – pian
Eliza este licentiata in pian principal de catre Royal Irish Academy of Music in 2014 si are o cariera pianistica diversa, cuprinzand atat latura solistica cat si pe cea de membra a unor formatii camerale. In noiembrie 2014 a fost premianta a Freemasons Music Competition, in februarie 2014 a castigat Yamaha Scholarship for Pianists si in 2013 a participat la Feis Coeil si a castigat Competitia Nordell. Activitatea sa europeana numara recitaluri in Ulm, Vilnius, Paris, Padova, Venetia, Bratislava, Viena, Insula Omului, Dublin. Eliza a castigat numeroase premii, incluzand 11 premii intai la concursuri nationale si internationale intre anii 1998-2014.
Mihai Pintenaru – clarinet
Mihai este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa Prof. Nedelciu Ion. A inceput studiul clarinetului la varsta de 12 ani, in cadrul Liceului de Muzica „Tudor Ciortea” Brasov, urmand apoi cursurile Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, la clasa Prof. Iulian Rusu. Sustine recitaluri la: Muzeul de Arta din Brasov, Muzeul Casa Muresenilor din Brasov, Facultatea de Muzica din Brasov, Liceul de Muzica „Tudor Ciortea” din Brasov, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, Ambasada Romaniei din Paris, Antwerp – Belgia, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Elice – Italia, Palatul Sutu din Bucuresti, Muzeul „George Enescu” din Bucuresti etc., dar si in cadrul unor importante festivaluri (SIMN, MERIDIAN, BMFF, INNERSOUND, CHEI).
Raluca Ioana Stratulat – vioara
Raluca a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, in anul 2003, Masteratul in cadrul aceleiasi institutii in 2005 si titlul de Doctor in muzica 2010. Incepand cu anii studentiei a avut participari in cadrul a numeroase festivaluri de muzica clasica, a obtinut o serie de premii nationale si internationale si a sustinut concerte si recitaluri in Romania, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia si S.U.A. Din anul 2005 este si profesor de muzica de camera la Colegiul National de Muzica “George Enescu” Bucuresti.