Sorry, this entry is only available in Romanian.

Marti, 9 iunie 2015, de la ora 18.00, la Biblioteca Nationala a Romaniei (Atrium – parter) va avea loc evenimentul de prezentare a proiectului Bibliotecile scolare – de la Marea Neagra la Marea Nordului, initiat de domnul Laszlo Kiss, bibliotecar si presedinte al Filialei Covasna a Asociatiei Bibliotecarilor din Romania.

In zilele noastre, bicicleta, la fel ca biblioteca, inseamna libertate pentru milioane de oameni, indiferent de varsta, sex sau nationalitate. Pasionat de ciclism, Laszlo Kiss isi propune, prin demersul sau, sa schimbe opinia generala asupra bibliotecilor scolare. Astfel, timp de 21 de zile, intre 7 iunie – 5 iulie 2015, va parcurge pe bicicleta mai mult de 3.000 de km, de la Constanta pana la Amsterdam, vizitand biblioteci scolare, publice si universitare din sapte tari-membre ale Uniunii Europene, cu scopul de a trezi interesul opiniei publice, de a atrage atentia presei si a politicienilor asupra rolului important jucat de bibliotecile scolare in educatia tinerilor din societatea contemporana. Totodata, demersul sau va contribui la promovarea Congresului Asociatiei Internationale a Bibliotecilor Scolare, congres care va avea loc in perioada  28 iunie – 03 august 2015 la Maastricht.

Portile bibliotecilor trebuie sa ramana larg deschise. Laszlo Kiss militeaza pentru reinfiintarea Bibliotecii Pedagogice Nationale I. C. Petrescu, institutie cu functii unice la nivelul sistemului national de biblioteci scolare, cea care a asigurat „indrumarea metodologica pentru bibliotecile caselor corpului didactic si pentru bibliotecile scolare” si care a fost unul dintre actorii principali in programul de specializare a personalului didactic din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal si postliceal din Romania. Semnarea unei scrisori din partea conducatorilor Asociatiei Internationale a Bibliotecilor Scolare ar putea contribui la sensibilizarea Guvernului Romaniei in luarea deciziei de reinfiintare a Bibliotecii Pedagogice Nationale I. C. Petrescu.

“Imi place ciclismul si cred ca, parcurgand mai mult de 3000 de km, de la Constanta pana in Amsterdam, cu bicicleta, pot sa atrag atentia presei, interesul opiniei publice cat si al politicienilor asupra rolului important pe care il joaca bibliotecile scolare in educatia tinerilor in societatea contemporana. In drumul meu, voi vizita biblioteci scolare, publice si universitare, in 7 state din Uniunea Europeana. Ma voi intalni cu colegii si sper sa putem duce impreuna o campanie reusita pentru biblioteci si sa aratam lumii ca lectura ne ofera alternative reale pentru pace.”  – Laszlo Kiss.

Biblioteca Nationala, sustinatoare a proiectului, va asteapta maine, 9 iunie, ora 18.00, in Atrium-ul de la parter (Bd Unirii, nr. 22), sa aflati mai multe despre aceasta initiativa.

Intrarea este libera.

Urmariti evenimentul si pe Facebook.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991