Sorry, this entry is only available in Romanian.

Ne plac excursiile pentru că ne amintesc de copilărie! Iar când ești înconjurat de copii de toate vârstele, poți doar să te lași cuprins de energia și entuziasmul lor.

Vineri, 26 octombrie, într-o zi de toamnă blandă, ba chiar asemănătoare uneia de sfârșit de primăvară, am strans în jurul nostru 45 de copii, unii mai mari, alții mai mici, dar toți cu chef de joacă și voie bună si am plecat într-o cautare de comori urbane, cu ajutorul colegilor de la CityHunt.

Am descoperit din nou ce înseamnă munca în echipă…și ce echipă! Am descoperit că detaliile înseamnă totul și că nu contează cine și ce câștigă, pentru că la final, cu toții am câștigat o zi plină de bucurie și o experiență unică.

Împărțiți în echipe, liceeni din Câmpina, tineri rezidenți ai Centrului Sf. Filofteia din Câmpina și adulți însoțitori, ne-am lăsat prinși în povestea pe care care o are de spus Bucureștiul.

Ne-am fotografiat cu indiciile descoperite pe clădiri vechi sau în muzee despre care doar auzisem, am descoperit statui pe lângă care trecem zilnic, dar fără ca măcar să le observăm și am descoperit împreună un București așa cum ne-ar plăcea să îl cunoască toți.

A fost clar o experiență care te învață că orice detaliu contează și că poate niciodată nu reușești să cunoști un loc, o străduță, o alee atât de bine încât să nu ai impresia că la un moment dat, te-ai putea rătăci complet. De la toate momentele în care ne-am învârtit, încercând să ne dăm seama ce e în stânga și ce în dreapta, până la îndeplinirea unor provocări care au generat amuzamentul și deliciul multora, prin participarea la acest eveniment, pot spune că am rămas cu multe amintiri frumoase și amuzante, toate acestea întâmplându-se cu o echipă care mi-a rămas cât se poate de dragă.

Dar cea mai mare reușită a acestei zile este că am aflat unii despre ceilalti multe și am reușit ca împreună să ducem la îndeplinire provocările pe care echipa CityHunt București le-a gândit pentru noi ca să ne amuze, dar totodată să ne stimuleze și lucrul în echipă și socializarea. Ne-am lăsat ghidați de cei care se orientează mai bine cu harta, ne-am încurajat atunci când părea că nu vom ajunge la timp la punctele de întâlnire, ne-am bazat pe cei mai curajoși pentru a ne fotografia cu necunoscuți purtători de mustață, iar cei mai creativi ne-au ajutat să reproducem statui celebre.

Mi-a plăcut foarte mult că am descoperit părți frumoase și interesante ale orașului pe care, în mod sigur, nu le-aș fi descoperit pe cont propriu. De asemenea, pot spune că mi-a plăcut foarte mult partea de provocări a jocului, unde a trebuit să ne folosim imaginația și creativitatea. Am spart barierele timidității, ne-am distrat, ne-am plimbat, am descoperit locuri și oameni faini și ne-am făcut o groază de amintiri.

După mai bine de 4 ore petrecute pe străzile din București, ne-am reunit la The Institute Café, unde ne-a fost calculat punctajul, în funcție de obiectivele descoperite și provocările îndeplinite, am fost premiați, am râs, ne-am simțit bine și am mâncat pizza bună.

 

Pentru echipa „Beton”, jocul a început cu o scamă, o frunză verde și 10 fire de iarbă. În schimbul lor am primit o hartă, ciocolată, instrumente de scris și…dă-i bătaie. Niciunul dintre noi nu știa că aveau să urmeze câteva ore de mers sau alergat și uitat pe clădiri, pereți, uși, trezind în noi spiritul de detectivi. Noi i-am dat bătaie, o luăm pe aici…ba nu, pe aici…uite, uite, ăla e…și așa am găsit primul indiciu. Bucurie mare, încercuiește, taie, bifează, dar tot multe mai erau și de la capăt același proces. Hai pe aici, ba nu pe aici, și pe aici…cât e ceasul, mai avem timp? Tare obositor, dar distracția a fost pe cinste! 

Pentru reusita acestei excursii mulțumim Andra Ciuraru și echipei OMV Petrom, celor de la The Institute Café, Centrului „Sfânta Filofteia”, dar și echipei CityHunt, pentru că fără aceștia, nu am fi avut o zi de vineri atât de frumoasă, energică și demnă de ținut minte mereu.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.