img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Fundatia Romanian Angel Appeal a finalizat desfasurarea celui de-al treilea curs cu titlul «Un copil cu autism, integrat in scoala, are o sansa in plus», adresat cadrelor didactice din invatamantul primar din Campina.

Organizat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Prahova si cu Complexul de Servicii Comunitare Sf. Filofteia, pana in prezent cursul s-a desfasurat in trei scoli din Campina: Scoala Gimnaziala Al.I.Cuza, Scoala Gimnaziala Ion Campineanu si Scoala B.P.Hasdeu. In total, un numar de 55 de cadre didactice au primit informatii despre tulburarile de spectru autist (definitie, caracteristici, diagnosticare); arii problematice/comportamente problematice; caracteristici ale invatarii la copiii cu TSA; strategii de lucru.

“Rezultatul testului de cunostinte de la finalul cursului a demonstrat interesul participantilor si faptul ca au inteles conceptele discutate, semnificatia functiilor comportamentelor problematice. Cadrele didactice au dovedit interes pentru informatiile prezentate, au pus intrebari referitoare la adaptarea strategiilor de predare pentru copii si si-au declarat deschiderea pentru posibilitatea de a sustine integrarea in viitor a copiilor cu TSA.” – Mihaela Gheorlan, psiholog, Centrul de zi Sf. Filofteia, formator in cadrul proiectului.

La finalul cursului cadrele didactice participante au primit adeverinte din partea Casei Corpului Didactic Prahova.

Fondurile necesare organizarii acestor cursuri au fost stranse in cadrul competiei Campina Open MTB – Race for Autism 2013 (www.campina-mtb.ro ).

In perioada urmatoare se va desfasura si ultimul curs din acest an, organizat in cadrul Scolii Centrale, Campina.

Contact:

Ioana Dragan
Tel: 0722.598.827
E-mail: ioana.dragan@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991