Sorry, this entry is only available in Romanian.

Dragi prieteni, pacienți, colegi din ONG-uri și servicii ,

Prin bunăvoința Biroului Organizației Mondiale a Sănătății România, vă punem la dispoziție un mini-ghid tradus în limba română cu recomandări privind îngrijirea la domiciliu, în condiții de siguranță, a pacienților suspecți de infecție cu noul coronavirus care prezintă simptome ușoare (febră joasă, tuse, stare generală alterată, rinoree, dureri în gât fără semne alarmante, cum ar fi respirație sacadată sau dificultăți de respirație, accentuarea dificultăților respiratorii, cum ar fi expecto- rația sau hemoptizia, simptome gastro-intestinale, cum ar fi greață, vărsături și/sau diaree și fără modificări ale stării mentale, cum ar fi confuzia sau letargia), dar și cu măsuri de sănătate publică legate de gestionarea contacților acestora.

DOCUMENTUL DISPONIBIL AICI curprinde sfaturi extrem de utile în contextul actual, sfaturi puse la dispoziția noastră de Biroul OMS România (prilej cu care ținem să-i mulțumim Cassandrei Butu). Noi sperăm din toată inima să nu aveți nevoie să puneți în pratică aceste sfaturi, însă dorim să vă știm bine informați.

Documentul a fost adaptat pornind de la Recomandările interimare privind Infecția cu Coronavirusul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), care a fost publicat în iunie 2018. Sursa de informații este reprezentată de recomandările publicate de OMS, bazate pe dovezi, inclusiv cea privind Prevenirea și Controlul Infecțiilor Bolilor Respiratorii Acute, ce ar putea cauza epidemii și pandemii, din domeniul sănătății, precum și informațiile actuale privind COVID-19.

Această recomandare rapidă a fost actualizată conform celor mai recente informații, și are scopul de a îndruma specialiștii din domeniul sănătății publice și prevenirii și controlului infecțiilor (PCI), managerii din domeniul sănătății și personalul medical în abordarea problemelor legate de îngrijirea la domiciliu a pacienților suspecți de infecție cu COVID-19 care prezintă simptome ușoare, și în gestionarea persoanelor cu care au avut contact. Acest ghid se bazează pe dovezi despre infecția cu COVID-19 și pe fezabilitatea și posibilitatea implementării măsurilor de PCI la domiciliu.  În sensul acestui document, în categoria de îngrijitori sunt incluși părinți, soți, alți membri ai familiei sau prieteni, fără pregătire medicală formală.

Pentru definițiile cazului de boală COVID-19, vă rugăm să consultați Global Surveillance for Human Infection with Coronavirus disese (COVID-19)

Pentru instrucțiuni privind PCI la nivel de unitate, vă rugăm să consultați Infection Prevention and Control During Health Care when COVID-19 is suspected


Vă dorim multă sănătate tuturor și nu uitați, #stămacasă, #stămînsiguranță!Recomandări interimare: 17 martie 2020

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.