Sorry, this entry is only available in Romanian.

Prin proiectul nostru de anul acesta, de la Swimathon, ne-am propus să înotăm pentru a susține integrarea socială și școlară a 15 copii și tineri din București și Ilfov cu vârste între 8 și 14 ani, care s-au aflat sau se află în tratament și urmează să îl finalizeze şi să se vindece pe durata proiectului.

Anual, aproape 600 de copii sunt diagnosticați cu tuberculoză (TBC) în România, majoritatea provenind din familii cu statut socio-economic scăzut. În Bucureşti, cei mai mulţi dintre copiii afectați de tuberculoză sunt spitalizați în Spitalul “Lacul Bucura”, o unitate care aparține administrativ Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. În cele mai multe cazuri, tratamentul administrat corect duce la vindecare. Însă tratamentul pentru TBC are efecte adverse și este dificil de suportat pe termen lung, iar integrarea socială după vindecare este un proces lung și marcat de stigmatizarea asociată bolii. Tratamentul pentru tuberculoză rezistentă este de multe ori comparat cu cel pentru cancer, din punct de vedere al severităţii efectelor adverse: pierderea auzului, probleme la stomac, greață, dureri de articulații, sau unele probleme psihiatrice (anxietatea, paranoia, depresia) și, mai rar, crize de epilepsie.

Tuberculoza este una dintre bolile puternic marcate de discriminare, iar reintegrarea în colectivitate este dificilă pentru un pacient TBC, chiar vindecat. Copiii sunt cei mai afectaţi de tuberculoză pentru că nu dispun de resursele pe care le are un adult ca să treacă peste boală. Reintegrarea școlară pentru copiii cu TBC este mai dificilă din cauza reticenţei profesorilor şi colegilor de a mai interacţiona cu aceștia. În plus, deşi există nenumărate surse de informare despre tuberculoză, acesta nu este un subiect de interes pentru populaţie, iar când apare un caz în proximitate, oamenii se sperie şi preferă să-l respingă.

Ne dorim să strângem, așadar, suma de 30.000 lei pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a crește șansele de reintegrare în comunitate pentru acești copii prin organizarea, după vindecare, a unei tabere de recuperare în care copiii să poată explora adaptarea la mișcare și, în același timp, să se pregătească pentru școală, prin organziarea unei campanii de reducere a stigmei și discriminării în școlile din care provin, prin ședințe de consiliere individuală (sau de familie) și ședințe de meditații pentru materiile la care copiii au rămas în urmă.

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.