img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Ne bucurăm foarte tare că împreună cu cei peste 120 de voluntari ne aflăm printre cei care schimbă lumea. 

După ce în anul 2012 Câmpina Open MTB a câștigat titlul de Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul sportiv, echipa noastră de voluntari este din nou finalistă în cadrul acestei competiții.img-11

Anul acesta am avut cea mai numeroasă, entuziastă și motivată echipă de voluntari, fapt pentru care acum așteptăm cu nerăbdare decizia juriului și ne-am dori premiul cel mare însă, separat de etapa de jurizare, echipa poate intra și în cursa pentru Premiile Publicului.

img-12

 

Cum am început și de ce continuăm cu voluntari

Fundația RAA a fost înființată acum 26 de ani de o echipă de voluntari străini care a venit cu experiență, resurse, dorința și disponibilitatea de a face bine atunci când în jur lucrurile nu erau tocmai așa cum ar trebui. Acestora li s-au adăugat voluntari români care și-au dorit să continue activitatea pentru că mai erau multe de rezolvat – parte din acei oameni sunt încă în echipă RAA. Acum, tot cu ajutorul voluntarilor reușim să mobilizăm comunități și să rezolvăm situații dificile. Tinerii din Câmpina pe care am reușit să îi mobilizăm pentru a lucra împreună, învață de la noi implicarea și puterea emapatiei.

Sunt peste 100 de oameni, care au hotărât să dea din timpul și energia lor pentru ca viața unor oameni să fie măcar un pic mai bună. În fiecare an ne bazăm pe ei pentru a pune în mișcare un eveniment de strângere de fonduri și de conștientizare a implicațiilor diagonsticării cu tulburări din spectrul autist, având mereu în minte că fără ei, peste 30 de familii din Câmpina ar fi nevoite să depună un efort mai mare pentru a susține terapia copiilor, pentru a participa la cursuri de formare sau pentru a interveni în integrarea cu succesa copiilor în școală.

Anul acesta, alături de voluntari, derulăm în Câmpina și în împrejurimi, un proiect care are ca scop informarea elevilor de clasele 5 – 8 cu privire la aspecte importante ce țin de sănătate și un alt proiect prin care tinerii voluntari vor putea scrie și implementa propriile proiecte. Vă invităm să aflați mai multe despre aceste două inițiative și să ne susțineți donând aici.

 

Ce spun oamenii despre noi

“Voluntarii de la Câmpina Open MTB au fost super de treabă – cei care stăteau pe traseu și îndrumau spre traseul corect nu numai că arătau drumul, dar au și încurajat participanții (“Bravo!”, și “Hai că poți!”). Oamenii de la punctele de hidratare au fost și ei drăguți și pregătiți să ajute participanții însetați. Se vedea că le place ce fac și au transmis energie pozitivă către toți bicicliștii. Mie mi se pare că nu se vede că CMTB este organizată doar de voluntari deoarece totul arată foarte profesionist și bine coordonat. Dacă n-aș fi știut că toți oamenii care sunt implicați în organizare sunt voluntari, n-aș fi zis niciodată. Eu știu că să motivezi oamenii să facă voluntariat și să pună tot sufletul în ceea ce fac este destul de dificil, așa că felicit coordonatorii de voluntari și voluntarii pentru evenimentul foarte bine organizat.” (Valters Melderis, biciclist)

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991