Sorry, this entry is only available in Romanian.

Ana Oprea Liferi este de profesie psiholog, însă ea a lucrat ca om de PR&Marketing, iar în prezent este specialist comunicare internă. Ana crede în gesturile mici de generozitate și consideră că acestea pot schimba în mare măsură oamenii și de ce nu, destinele lor, așa că prin gestul său de a susține proiectul RAA, înotând la Swimathon, speră că poate schimba la rândul ei viața beneficiarilor proiectului. Ea încearcă mereu să fie cea mai bună variantă a ei și crede mai mult în ”a fi” decât în ”a avea” și apreciază oamenii care încearcă să înțeleagă și nu se grăbesc să judece.

Puteți citi în rândurile următoare, într-un scurt interviu, despre cum vede Ana experiența Swimathon și ce crede despre cauza pe care o susține împreună cu noi, echipa RAA.

1. Ce înseamnă pentru tine să fii înotător la Swimathon?

În tot tăvălugul unei singure zile, pentru o lună și ceva am luat acest proiect ca pe o responsabilitate din aia bună, cât să te ungă pe suflet, oricât de greu ar fi. Apoi, cine crede că este despre înot, se înșeală. Este despre faptul că nu există alt plan B, cât suntem pe aici și că poți contribui în fiecare zi să faci lucrurile mai bune.

2. Ce te-a făcut să susții cauza proiectului nostru? De ce cauza copiilor care au suferit de tuberculoză și nu alta?

Lucrurile au decurs cam așa: am văzut că aveați nevoie de ajutor și al doilea lucru a fost să vă susțin cauza fără să mă gândesc prea mult. De fapt, părea incredibil că în anul 2018 mai vorbim de TBC. Și mai incredibil și frumos în povestea asta este că efortul meu va ajuta pe una dintre colegele mele. Asta mi se pare cea mai reușită și emoționantă întâlnire.

3. Povestește-mi puțin despre tacticile de fundraising de până acum și cât succes au avut acestea.

Succesul îl datorez în întregime prietenilor și #colegilormega. Într-o zi de miercuri, am primit o lădiță cu prăjituri făcute de mama unui alt înotător din altă echipă și, în nu mai mult de două ore, am strâns 800 de lei. Inlcusiv azi, la aproape o săptămână după vânzarea lor, am reușit să mai strâng 100 de lei. Colegii mei au reținut cauza pentru care eu înot, deoarece am povestit cu fiecare în parte și mărturisesc, i-am îmbrătișat cu tot sufletul. 

4. Cât de greu este să vorbești oamenilor despre tuberculoză și să-i faci să creadă în cauza pentru care înoți?

Cred că la început este mirare, legat de bacilul TBC și că încă există atâtea cazuri, mai ales la copii. Dacă la rândul tău crezi cu tărie în proiectul pe care-l susții, cred că oamenii îți simt energia și rezonează cu tine. Dar, mărturisesc că după două ore de vorbit în continuu, eram epuizată. Bine, totodată și fericită! Incă mă hrănesc cu bucuria asta! Sunt mândră și plină de admiratie și recunoștință față de fiecare persoană care a contribuit la acest proiect.

5. Cum te-ai antrenat până acum și cum crezi că va fi sâmbătă la bazin?

La începutul lunii iunie, am renuntat la fumat, apoi, pentru că am probleme cu spatele, două săptămâni am făcut kinetoterapie și de o săptămână și jumătate, merg zilnic la înot.

6. Ai niște așteptări în mod special de la tine privind această experiență?

Da, m-aș bucura să nu am prea multe emoții. Fără emotii, îmi este mai usor să respir sub apă. Și sper să pot înota cât mai multe bazine, pentru a-i putea cinsti pe toți oamenii care m-au ajutat și au donat pentru mine. 

 

Anul acesta, prin proiectul de la Swimathon, ne-am propus să strângem, prin intermediul celor 20 de înotători care ne susțin cauza, suma de 30.000 de lei pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a crește șansele de reintegrare socială și școlară a 15 copii și tineri din București și Ilfov, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, care au ieșit învingători din lupta cu tuberculoza și care au ținut piept cu vitejie lungului și dificilului tratament.

Ne dorim să creștem șansele de reintegrare în comunitate pentru acești copii prin organizarea unei tabere de recuperare în care cei mici să poată explora adaptarea la mișcare și, în același timp, să se pregătească pentru școală, prin organziarea unei campanii de reducere a stigmei și discriminării în școlile din care provin, prin ședințe de consiliere individuală (sau de familie) și ședințe de meditații pentru materiile la care copiii au rămas în urmă.

Mai multe despre proiectul nostru și despre cum puteți susține cauza printr-o donație, puteți afla accesând următorul link: https://2018.swimathonbucuresti.ro/copilarie-fara-tuberculoza/

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.