Pentru ca au curajul sa mizeze pe imaginatie, pe fictiunea bine inchegata si scrisa. Au curajul sa mizeze pe actul literar. Si pe publicul curios, avid sa iasa din cotidian si sa se cuibareasca in bucati de lumi fictive, cat sa-si traga seva de energie si sa revina in real, cu forte proaspete.
Au curajul sa propuna colectii de povestiri, mizand pe talentul unor oameni care nu sunt, cu totii, neaparat scriitori.
Iar astazi, ofera celor care simt ca au potential dar nu tot pe-atat curaj ori capacitate de structurare, sansa ca, sub indrumarea profesionistilor, sa devina mici creatori de lumi personale, impartasite altora. Astazi, Revista de povestiri propune nu doar povestiri ci si ateliere de dezvoltare personala sau de creatie.
Lectia celor 20%
Mai presus de toate, insa, din aceasta iarna, oamenii de la Revista de povestiri ne-au devenit dragi pentru ca au promovat activ directionarea a 20% din impozitul pe profit, catre ONG-uri.
In luna noiembrie a anului ce tocmai s-a incheiat, au anuntat pe Facebook ca doresc sa sponsorizeze ONG-uri, oferind Reviste de povestiri.
Contractul de sponsorizare il aveau deja pregatit. Noi a trebuit doar sa le spunem, in cateva cuvinte, care urma sa fie drumul pe care aveau sa il ia revistele. Un rapid schimb de mesaje si hartii la obiect, apoi revistele au ajuns la noi, iar de la noi, cu drag, la sustinatorii proiectelor RAA.
Simplu si aplicat. Si fara ca noi, ONG, sa fi cerut ceva.
Oamenii de la Revista de povestiri au stiut ca pot alege sa dea statului doar 80% din impozitul pe profitul anual, iar restul de 20% sa-I directioneze, prin sponsorizari, catre ONG-uri, si au facut singuri demersurile necesare, avand totul pregatit.
Ne bucuram sa va citim, dragii nostri, si sa va avem colaboratori.
Echipa Fundatiei Romanian Angel Appeal