img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

img-11

La începutul lunii octombrie am discutat despre acest subiect cu simpaticele noastre musafire de la Gesundheitsamt Frankfurt am Main, adică autoritatea de sănătate publică a orașului Frankfurt. 

După ore de împărtășit experiențe, avem și câteva concluzii – valabile atât pentru România, cât și pentru Germania. 

img-12 img-13

 

 

 

 

 

 


➡ Nu este suficient ca statul să stabilească că asigurările de sănătate sunt obligatorii. Sunt necesare mecanisme și pentru cei care rămân în afara sistemului – persoane care muncesc fără contract, persoanele care nu au venituri pentru perioade mai lungi sau mai scurte, imigranții fără forme legale.

➡ Organizațiile caritabile se pot implica plătind ocazional tratamente pentru neasigurați, dar nu este o soluție sustenabilă acolo unde numărul neasiguraților crește (prin migrație, prin reducerea veniturilor sau pierderea locurilor de muncă).

➡ Atunci când nu investim mult în prevenire, cheltuim foarte mult pe îngrijire de specialitate și pe spitalizare.

➡ A investi în sănătate pentru neasigurați nu este întotdeauna o chestiune de (lipsă de) resurse. Uneori decizia este mai degrabă dictată de voința politică și de opinia publică. 

img-14

img-15

Vizita de schimb de experiență a fost realizată cu finanțare din partea programului Erasmus Plus.


Cu prilejul acestei vizite, ne-am exersat și abilitățile lucrului digital și am pus în funcțiune laboratorul digital al Fundației, care ne-a permis să organizăm toate sesiunile în format hibrid, cu participare în sală și de acasă. Astfel, am oferit o experiență de învățare, având în același timp grijă de colegii și colaboratorii noștri.

img-16 img-17

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991