Sorry, this entry is only available in Romanian.

La începutul lunii octombrie am discutat despre acest subiect cu simpaticele noastre musafire de la Gesundheitsamt Frankfurt am Main, adică autoritatea de sănătate publică a orașului Frankfurt. 

După ore de împărtășit experiențe, avem și câteva concluzii – valabile atât pentru România, cât și pentru Germania. 

 

 

 

 

 

 


➡ Nu este suficient ca statul să stabilească că asigurările de sănătate sunt obligatorii. Sunt necesare mecanisme și pentru cei care rămân în afara sistemului – persoane care muncesc fără contract, persoanele care nu au venituri pentru perioade mai lungi sau mai scurte, imigranții fără forme legale.

➡ Organizațiile caritabile se pot implica plătind ocazional tratamente pentru neasigurați, dar nu este o soluție sustenabilă acolo unde numărul neasiguraților crește (prin migrație, prin reducerea veniturilor sau pierderea locurilor de muncă).

➡ Atunci când nu investim mult în prevenire, cheltuim foarte mult pe îngrijire de specialitate și pe spitalizare.

➡ A investi în sănătate pentru neasigurați nu este întotdeauna o chestiune de (lipsă de) resurse. Uneori decizia este mai degrabă dictată de voința politică și de opinia publică. 

Vizita de schimb de experiență a fost realizată cu finanțare din partea programului Erasmus Plus.


Cu prilejul acestei vizite, ne-am exersat și abilitățile lucrului digital și am pus în funcțiune laboratorul digital al Fundației, care ne-a permis să organizăm toate sesiunile în format hibrid, cu participare în sală și de acasă. Astfel, am oferit o experiență de învățare, având în același timp grijă de colegii și colaboratorii noștri.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991