img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Proiectul „ Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” împreună cu organizația Romanian Angel Appeal și alte 5 organizații neguvernamentale din sfera medicală, în beneficiul comunităților din județul Dâmbovița. Sunt vizate 8 comune în acest județ, comune unde au fost depistate cazuri de tuberculoză în 2018.
Comuna Cojasca din județul Dâmbovița găzduiește în perioada 2-6 martie la Căminul Cultural, o caravană mobilă care realizează gratuit radiografii pentru persoanele din mediul rural.
Activitatea face parte din cel mai amplu proiect de screening al tuberculozei derulat în Romania în ultimii 30 de ani și marchează cea mai vizibilă componentă publică de luptă împotriva infecției cauzate de bacilul Koch în condițiile în care România este țara din Uniunea Europeană cel mai grav afectată de tuberculoză.
Județul Dâmbovița înregistrează conform statisticilor Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control a Tubercurclozei o incindență de 44.7 îmbolnăviri la suta de mii de locuitori.
Mai multe detalii despre proiect, stadiul implementării și programarea activităților, disponibile la următorul link: https://screeningtb.ro/

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991