img-0

Sorry, this entry is only available in Romanian.

În perioada iulie-august, Fundația Romanian Angel Appeal își propune să organizeze o tabără de 5 zile pentru 10 de familii din București și Ilfov care au copii cu tulburări în spectrul autist (TSA). Pentru aceasta, Fundația Romanian Angel Appeal este în proces de strângere de fonduri. Tabăra va fi organizată în limita fondurilor obținute. Familiile selectate vor fi parte a campaniei de strângere de fonduri.

Tabăra se adresează copiilor cu tulburări din spectrul autist cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, dar și părinților și fraților acestora. Perioada exactă și locația taberei vor fi anunțate după data de 15 iulie.  Pe durata taberei, organizatorii vor pregăti pentru copiii cu autism și tipici activități în aer liber (drumeții, vizite la obiective turistice, călărie, jocuri etc.), dar și activități în incinta taberei.

 

Tabăra se va desfășura după următorul program (exemplu):

 Prima parte a zilei  Prânz   A doua parte a zilei  Cină
Activități în aer liber

* Activități sportive (ex. badminton, înot, călărie etc)

* Drumeții (1-2 zile în timpul taberei)

* Activități de bricolaj

Gustare Siesta Activități în interior

*Activități de bricolaj

*Activități artistice (dans, muzică)

Gustare Activități în aer liber (excursii, jocuri)

Copiii (atât cei cu autism cât și frații acestora) vor participa atât la activități comune, cât și la activități individuale. Pe parcursul activităților, copiii cu tulburări din spctrul autist vor fi asistați și sprijiniți de o echipă formată din 10 voluntari (1 voluntar pentru fiecare copil). Programul va fi adaptat permanent, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor tuturor copiilor.

 

Frații și surorile vor participa la activități coordonate de un voluntar.

 

În paralel, părinții vor beneficia de sesiuni de informare și consiliere. Prin urmare, pentru părinți, tabăra va fi una de informare  dar și de relaxare.

Participarea celor 10 de familii este gratuită, famiile selectate fiind încurajate să asigure suport echipei RAA în campania de strângere de fonduri pentru tabără. Toate costurile legate de transport, cazare, masă și derularea activităților sunt acoperite de către Fundația Romanian Angel Appeal. Cele 10 de familii vor fi selectate din București și Ilfov.

Aceasta este cea de-a treia ediția a taberei de vară organizată pentru familiile copiilor cu TSA.

 

Cele 10 familii vor fi selectate pe bază de aplicație și interviu. Interviul se va desfășura la sediul Fundației RAA, din strada Rodiei 52, București. La interviu vor fi invitați să participe toți membrii familiei care pot merge în tabără. Dacă doriți să participați vă rugăm să completați formularul de mai jos sau să descărcați, să completați și să vă trimiteți aplicația (formularul și Scrisoarea de intenție) la adresele de e-mail camelia.raita@raa.ro sau oana.pasalan@raa.ro până la data de 25 mai 2017

A.FAMILIE br>

1. Care sunt membrii familiei dvs. (părinți și copii) care ar dori să participe la tabără (5 zile)? Oferiți următoarele date: nume, prenume, calitatea(ex: mamă, frate, copil TSA), vârsta br>

2. Vă rugăm menționați dacă vreunul dintre membrii familiei dvs. are nevoi speciale (ex. nevăzător, în scaun cu rotile etc.) sau dacă urmează vreun tratament medical special pe durata taberei, despre care ar trebui să știe organizatorii:


B.COPIL
br>

3. Când a fost/au fost diagnosticat/ți copilul (copiii) dvs. cu TSA?
br>

4. Care este diagnosticul copilului /copiilor dvs. cu TSA? (vă rugăm să detaliați conform actului medical, incluzând și alte afecțiuni, dacă există)
br>

5. Copilul dvs. beneficiază de servicii terapeutice? Dacă da, vă rugăm să precizați de cât timp și în ce constau acestea.
br>

6. Copilul dvs. este verbal? (dacă aveți mai mulți copii cu TSA, vă rugăm să faceți referire la fiecare) br>
DaNu

7. Copilul dvs frecventează o formă de învățământ? Care? Beneficiază de însoțitor?
br>

8. Sunt alimente pe care copilul dvs. nu le agreează? Sunt alimente la care copilul dvs. este alergic? (dacă aveți mai mulți copii cu TSA, vă rugăm să faceți referire la fiecare)
br>

9. Puteți menționa câteva mâncăruri preferate de copilul dvs.? (dacă aveți mai mulți copii cu TSA, vă rugăm să faceți referire la fiecare)
br>

10. Ce tipuri de activități credeți că i-ar plăcea copilului dvs. pe durata taberei? (dacă aveți mai mulți copii cu TSA, vă rugăm să faceți referire la fiecare)
br>

C. PĂRINȚI br>

11. La ce tipuri de activități v-ați dori să luați parte pe peioada desfășurării taberei? (puteți bifa mai multe variante de răspuns)
Informații despre servicii comunitare
Informații despre relațiile dintre frați
Grupuri de suport
Ateliere de hand made
Informații despre implicarea părinților în procesul terapeutic

12. Alte sesiuni la care as dori să particip
br>

13. Credeți că v-ar fi de folos sesiuni de lucru unu la unu, în cadrul cărora să aveți discuții private cu un consilier? br>
DaNu

14. Ce activități în aer liber ați prefera?
br>

15. Specificați dacă dumneavoastră aveți nevoie de un regim alimentar special?
br>

16. Mai există vreun aspect important de menționat, pe care doriți să îl faceți cunoscut organizatorilor?
br>

17. DATE DE CONTACT ALE UNUIA DINTRE PARINTI. Oferiți următoarele date: numele si prenumele, localitatea de domiciliu, numar de telefon și adresa de e-mail
br>

Scrisoare de intenție
Vă rugăm detaliați în câteva paragrafe informații despre:
• Familia dvs.
• Implicarea dvs. ca și părinți în terapia copilului/copiilor
• Îmbunătățirile pe care le poate aduce tabăra în viața dvs

br>

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991