Sorry, this entry is only available in Romanian.

tv

25 Martie 2012 / TELEVIZIUNEA-MEDICALĂ.RO / http://www.televiziunea-medicala.ro/apel-catre-guvern-pentru-stoparea-raspandirii-tuberculozei-rezistente-la-tratament/

De Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei (24 martie), Fundaţia Romanian Angel Appeal face un apel către Guvern pentru a pune capăt răspândirii Tuberculozei cu rezistenţa la medicamentele antituberculoase (TB MDR).

Zilnic, peste 3 800 de oameni din lumea întreagă mor de tuberculoza. Această cifră este aproape incredibilă, având în vedere că tuberculoza este o boală care poate fi atât prevenită, cât şi vindecată.

În anul 2011, în România, peste 17 000 de persoane au fost diagnosticate cu tuberculoza, iar alte 1 500 de persoane au murit din cauza acestei boli. În plus, incapacitatea, de a trata tuberculoza a dus la apariţia unei forme rezistente la medicamentele antituberculoase (TB MDR), al cărei tratament este de 100 de ori mai scump. TB MDR este uneori chiar imposibil de tratat, spre deosebire de cazurile de tuberculoza obişnuite. În plus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că bolnavul obişnuit de tuberculoza pierde anual 3-4 luni de muncă şi până la 30% din câştigurile familiei, ceea ce reprezintă o pierdere enormă pentru economie.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991