Sorry, this entry is only available in Romanian.

La începutul lunii mai, dupa ce ideea noastră de proiect a fost selectată pentru Swimathon, am început să ne construim strategia pentru a cunoaște și implica în povestea noastră fundraiseri înotători care să ne ajute să transpunem în fapte ceea ce ne doream pentru o parte dintre copiii afectați de tuberculoză cu care lucrăm.

Acesta a fost al doilea an în care am participat la Swimathon, dar ne-am dat seama foarte repede că de data aceasta avea să fie mult diferit, pentru că ne-am propus să ducem mesajul nostru în afara cercului de prieteni, așa că am anunțat peste tot că suntem în căutare de înotători fundraiseri. Cu multe emoții și bucurie, am văzut că oamenii vor să se implice, vor să ajute. Ne-am întâlnit cu peste 30 de persoane cărora le-am povestit despre noi, despre oamenii cu care lucrăm și despre copiii și tinerii pe care încercăm să-i ajutăm prin diverse proiecte și acțiuni. Deși inițial întâlnirile ar fi trebuit să dureze 30 de minute, au fost dăți în care am stat la povești și câte 2 ore. Oamenii chiar voiau să știe mai multe, aveau idei despre cum să strângă banii, cum să aducă și alți înotători și cum să se implice pe termen lung. Unii dintre cei cu care ne-am întâlnit ne-au susținut fără să înoate, strângând bani pentru noi de la prieteni și colegi. 15 dintre ei și-au depășit fricile și limitele și au făcut tot posibilul să ajute, atât înotând în bazin, cât și strângând fonduri, asfel încât, împreună, au reușit să strângă peste 30000 lei.

Cu ajutorul fondurilor pe care ei le-au strâns, am fost întâi la cumpărături împreună cu cei 15 copii și tineri pe care i-am selectat pentru a beneficia de proiect. Toți cu povești de viață complicate, cu dureri și tristeți pe care le poartă cu ei zilnic, dar de care nu se lasă doborâți. Am reîntâlnit prin ochii lor entuziasmul și bucuria de a primi ceva nou, de a avea ocazia să îți alegi ce vrei să porți, de a face drumuri cu mașina, gustul bun al unei prăjituri, un suc rece într-o zi de vară. Am stat de vorbă mult cu ei și am simțit întâi neîncrederea în cineva nou, transformată în sfială și mai apoi, în entuziasm că cineva este acolo să îi asculte.

Cu toate bagajale făcute, pregătiți, lăsând acasă părinți bucuroși că pot să își conducă copiii la gară sau părinți îngrijorați de prima călătorie cu trenul a copiilor, am plecat cu trenul de noapte spre Petrosani, pentru a petrece în Straja 5 zile, alături de alți peste 100 de copii și tineri asemenea lor. Timp de 5 zile, copiii pe care noi i-am însoțit în tabără au fost încurajați să iasă din zona de confort, să participe la activități sportive sau de grup, să urce pe munte, să culeagă afine și să se bucure! Să se bucure de toate facilitățile oferite (camere spațioase, mese bune), dar mai ales de oameni gata să le fie alături, să îi înțeleagă și să îi ajute. Desi cinci zile pot părea puține, am redescoperit că pentru copii timpul are alt ritm, relațiile se leagă mai repede și prieteniile sunt mai sincere. Pe drumul de întoarcere, planul lor era foarte clar: trebuie să facem tot posibilul să ne întoarcem în tabără anul viitor!

Odată cu începerea noului an școlar, vom continua activitățile din proiect, urmând să organizăm în școlile din care ei provin, campanii de informare cu privire la tuberculoză, precum și activități de suport pentru recuperarea decalajelor de învățare pentru o parte dintre cei implicați în proiectul “Copilărie fără tuberculoză”.

Oamenii dragi pe care i-am întâlnit cu această ocazie și cărora vrem să le mulțumim din nou sunt Ovidiu-Alexandru Rațiu, Ilinca Gheorghe, Viorel Iulian Ardei,  Irina Popa, Ana Oprea Liferi, Simona Adriana Hâncu, Antonio Amuza, Bianca Moruş, Stoica Philip Hadrian, Anita Panait, Tomescu Vlad Constantin, Ana Iulia Galbenu, Valentina Săceanu. Cei care ne-au susținut pentru al doilea an consecutiv și carora le mulțumim sunt Georgescu Elena Laura, Andreea Stirbu, Costin Băltășescu. Multe mulțumiri merg și catre toți prietenii și cunoscutii înotătorilor fundraiseri care au avut încredere și au donat pentru noi! Ținem să-i mulțumim în mod special și Paulei Rusu, cea care s-a implicat cu toată inima și foarte energic în demersul nostru, promovând ideea de proiect, fiind prezentă la bazin pentru a-i încuraja pe înotători și nu în ultimul rând, donând.

Iar mulțumirile nu se opresc aici, astfel că suntem extrem de recunoscători și colegilor din RAA, Andrei Dobre, Fidelie Kalambayi, Răzvan Rădulescu, și Vlad Anghel, care au înotat, au povestit prietenilor despre proiect și despre copii și ne-au suținut în toate activitățile. De asemenea, îi suntem extrem de recunoscători și apreciem gestul colegei noastre, Silviei Asandi, care și-a donat ziua de naștere pe Galantom, reușind să strângă din sumele tuturor celor care au donat și cărora le mulțumim frumos pe această cale, pentru că au contribuit semnificativ la realizarea acestui proiect, nu mai puțin de 2.200 de lei.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.